Hlavní tah do Beskyd čeká další omezení provozu, u Hodoňovic vznikne nové protihlukové opatření

Silnice I/56 u Hodoňovic. Foto: ŘSDSilnice I/56 u Hodoňovic. Foto: ŘSD

Obyvatelé se dočkají zklidnění provozu z nedaleké silnice I/56 mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí.

Řidiči a cestující mířící z Frýdku-Místku po výpadovce na Frýdlant nad Ostravicí se musí opět připravit na další omezení provozu. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo plánovanou stavbu protihlukových stěn.

Doprava bude po dobu prací svedena vždy do jednoho jízdního pruhu v každém směru silnice I/56 (režim 1+1). Termín úplného dokončení stavby závisí na počasí. ŘSD očekává, že práce budou hotovy na jaře příštího roku.

Zhotovitelem protihlukového opatření se stala firma PORR za 26,6 milionu Kč bez DPH. Práce začnou zhruba týdenním kácením zeleně v obou směrech se začátkem od Frýdlantu. Součástí stavby je také vrtání pilot, osazení svodidel, terénní úpravy, náhradní výsadba a odstranění oplocení proti zvěři v celém rozsahu následně umisťovaných protihlukových stěn. Právě oplocení proti zvěři vzniklo v lokalitě teprve nedávno.

Na hlavním tahu z Frýdku-Místku do Beskyd, kterým denně projede až 25 tisíc aut, pracovali silničáři v minulých letech hned několikrát. Vybudována byla například lanová svodidla dělící jízdní pruhy po celém desetikilometrovém úseku od výjezdu z Místku až po sjezd na Čeladnou. Pracovalo se také na povrchu vozovky nebo na jiných protihlukových opatřeních.

Mapa omezení na silnici I/56. Foto: ŘSD

Mapa omezení na silnici I/56. Foto: ŘSD

Tagy Frýdek-Místek Frýdlant nad Ostravicí I/56 PHS Protihlukové stěny ŘSD
7 komentářů