dpp

Hasiči evakuovali nádraží v Havířově a vypnuli trakční vedení. Stavbaři překopli plynové potrubí

Únik plynu na nádraží v Havířově. Foto: Hasiči SŽÚnik plynu na nádraží v Havířově. Foto: Hasiči SŽ

Provoz na trati byl zastaven, České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Havířovské nádraží bylo v pondělí krátce po poledni preventivně evakuováno. Podle mluvčího hasičů Správy železnic Martina Kavky totiž v blízkosti trati došlo k poškození plynového potrubí při zemních pracích. „Provoz na trati je zastaven, hasiči zároveň pro jistotu vypnuli i napájení trakčního vedení,“ uvedl mluvčí.

Dodal, že evakuace stanice se týkala přibližně 25 lidí včetně zaměstnanců. Kromě nádraží hasiči vyklidili i nedalekou prodejnu Lidl a bazén. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Evakuace se podle Kavky týkala dohromady 118 lidí. „Hasiči jsou nyní v záloze. Čekáme na příjezd plynařů. Odkopou místo havárie a únik zastaví,“ řekl po druhé hodině odpolední mluvčí.

Po čtyřech hodinách práce se podařilo uzavřít obě strany plynového potrubí. Hasiči změřili koncentrace plynu v okolí nádraží a následně se na něm obnovil provoz.

Doprava byla zastavena v úseku Ostrava-Bartovice a Albrechtice u Českého Těšína. Dotkla se dvou desítek spojů v obou směrech. Vlaky na trať nevyjely. Místo nich ČD zavedly v úsecích Albrechtice u Českého Těšína – Havířov a Ostrava Kunčice – Havířov náhradní autobusovou dopravu.

Tagy drážní hasiči Havířov nádraží Havířov únik plynu
24 komentářů