GW Train Regio přišel o dva vlaky, srazily se mezi Křemží a Boršovem

První spoj GW Trainu před startem z ČB do Nového Údolí. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPrvní spoj GW Trainu před startem z ČB do Nového Údolí. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Dva vlaky společnosti GW Train Regio se dnes v 8.45 srazily mezi Křemží a Boršovem nad Vltavou. Zraněno bylo 14

Dva vlaky společnosti GW Train Regio se dnes v 8.45 srazily mezi Křemží a Boršovem nad Vltavou. Zraněno bylo 14 lidí, tři středně těžce. Škody na vozidlech jsou nejméně 6 milionů korun.

O nehodě informovala Drážní inspekce, provoz je aktuálně zastaven. Pravděpodobnou příčinou je nedovolené projetí návěsti stůj vlaku ze stanice Křemže, nehoda se stala zhruba 500 metrů od nádraží. Inspekce v první zprávě mluvila o šesti zraněných, záchranná služba hovoří o 14 zraněných. Podle České televize měl vrtulník do českobudějovické nemocnice transportovat dvě děti. V jedné soupravě totiž jela třída mateřské školy. Všechny zraněné děti jsou už v domácím ošetřování. Mezi zraněnými je i strojvedoucí.

https://www.facebook.com/ctjihozapad/posts/878446029025302

Jde o první srážku osobních vlaků na české železnici po 20 měsících. K poslednímu střetu došlo na konci srpna 2016 na jindřichohradeckých úzkokolejkách.

Pro GW Train je situace nepříjemná, firma přišla o dvě motorové jednotky: srazily se vlaky RegioSpriner a motorová jednotka řady 629. Zatím běží náhradní doprava. Kdy se vrátí poškozené vlaky zpět do provozu není jasné.

 

Tagy GW Train Regio Křemže srážka vlaků
43 komentářů