Grand Train Tour of Switzerland

Landwasserviadukt. Foto: Rob Lewis / Swiss TourismLandwasserviadukt. Foto: Rob Lewis / Swiss Tourism

Běží jarní akce na dny navíc se Swiss Travel Pass.

Pro návštěvníky, kteří si chtějí poznat Švýcarsko během pár dní a přitom si vychutnávat jeho ohromující scenérii v dokonalém pohodlí, je jako stvořená Grand Train Tour of Switzerland, tedy velká vlaková cesta po Švýcarsku.

Švýcarské železnice jsou vyhlášené, a tak není divu, že na jejich propagaci Švýcaři dále staví a tuto udržitelnou sekci dopravy neustále vylepšují, aby mohli návštěvníkům i běžným cestujícím nabízet ten nejvyšší komfort. Ten spočívá nejen v dokonalém sladění jízdních řádů, ale i nabídkou dalších služeb, jako jsou například gurmánské zážitky ve vyhlášených panoramatických vlacích.

Grand Train Tour of Switzerland na osmi úsecích spojuje nejkrásnější vlakové tratě s nejzajímavějšími památkami Švýcarska, krásná švýcarská města s alpskými vesnicemi.

Vaší ideální jízdenkou na cestu je Swiss Travel Pass, který vám umožní nejen cestovat s nízkými náklady, ale i vytvořit si individuální plán a flexibilně si rozvrhnout zastávky, ať už chcete projet celou trasu, nebo jen některé její úseky.

Celá trasa Grand Train Tour of Switzerland je navržena tak, abyste ji projeli za 8 dní, respektive strávili ve Švýcarsku 7 nocí. Zahrnuje jízdu třemi nejznámějšími panoramatickými vlaky (Glacier Express, Bernina Express, GoldenPass Express), ale i těmi dalšími, jak jsou například Voralpen-Express spojující Curych a St. Gallen, Gotthard-Panorama Express mířící z Lucernu do slunného Lugana v italsky hovořící části Švýcarska nebo Luzern-Interlaken Express, který vás proveze malebnou krajinou kolem pěti jezer z centrálního Švýcarska do Berner Oberland.

Při Grand Train Tour of Switzerland samozřejmě nemusíte celou dobu jen sedět ve vlaku. Trasa je koncipována tak, abyste měli i čas vyjet na legendární švýcarské vrcholy a poznat tak Švýcarsko i z výšky. Díky Swiss Travel Passu získáte až 50% slevu na horské lanovky, například na slavnou zubačku Gornergrat, která vás vyveze z Zermattu na stejnojmenný vrchol, odkud se můžete kochat výhledy na ikonický Matterhorn. Některé lanovky, jako třeba Stanserhorn s první CabriO lanovkou na světě nebo zubačka na “Královnu hor” Rigi jsou už zahrnuty v ceně Swiss Travel Passu.

Jízdu GoldenPass Express lze snadno kombinovat s výletem na Glacier 3000. Chloubou tohoto ledovcového areálu je visutý most Peak walk by Tissot, který je jediným visutým mostem na světě spojujícím dva horské vrcholy.

Příjemným společníkem na vašich vlakových cestách vám bude aplikace The Grand Train Tour. Ta je dostupná v sedmi jazycích a na poskytne vám všechny důležité informace a inspirativní obsah na jednom místě. V závislosti na tom, kde se právě nacházíte, vám aplikace zasílá notifikace o nadcházejících pamětihodnostech. Také má mnoho dalších skvělých funkcí, které můžete objevovat. Aplikace přehledně zobrazuje informace a zajímavosti o Grand Train Tour of Switzerland, pomocí ní si můžete zaznamenávat vaši cestu a sbírat razítka a odměny po cestě i v jednotlivých destinacích a díky digitálním kupónům můžete získat dárky a slevy.

Pokud tedy ještě nejste milovníci vlaků, tak vězte, že pokud projedete aspoň jednu z osmi panoramatických tras, kterou Grand Train Tour of Switzerland nabízí, tak se jimi stanete. Protože cestování vlakem po Švýcarsku vás naprosto pohltí.

Jarní akce na Swiss Travel Pass 4+1 a 8+2

Swiss Travel System si pro vás na tento rok přichystal velice zajímavou nabídku na jízdenky Swiss Travel Pass – při nákupu Swiss Travel Passu na 4 dny získáte navíc jeden den neomezeného cestování po Švýcarsku zdarma, v případě nákupu Swiss Travel Passu na 8 dní poté získáte 2 dny navíc. Nákup jízdenky v této akci je nutné provést v období od 15. 4. do 14. 5. 2023 s tím, že první den cestování s takto zakoupeným Swiss Travel Passem může být v rozmezí již od 15. 4. až do 13. 11. 2023. Bližší info na MojeSvycarsko.com/stp2023.

Tagy Švýcarsko Swiss Travel Pass
2 komentáře