Fotbalová vzpruha pro dopravce. Fanoušci řeší, jak se dostat do Budapešti, Ryanair přidal let

Budapešť - Západní nádraží. Autor: Herbert Ortner (diskuse · příspěvky) – Vlastní dílo, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=718131Budapešť - Západní nádraží. Autor: Herbert Ortner (diskuse · příspěvky) – Vlastní dílo, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=718131

Místa v dopravních prostředcích do Maďarska rychle mizí.

Postup českého fotbalového týmu do osmifinále evropského šampionátu přinese úspěch i dopravcům u spojení z Česka do Budapešti. Volná místa na neděli se ve vlacích, autobusech i letadlech rychle plní.

Například u RegioJetu je u vlakového spojení v době psaní textu i po posílení souprav ve směru do Budapešti zhruba 150 volných míst, na první spoj jen pět. RegioJet jezdí do Budapešti přímým vlakem třikrát denně. Jízdenky rychle mizí i u Českých drah. U prvního ranního vlaku do Budapešti už cena jízdenky vystoupala na 1761 korun. Volné místo má ve svém autobuse také FlixBus.

Do Budapešti z Prahy aktuálně létá jen Ryanair. Ten přidal v reakci na poptávku ještě jeden pár letů na této trase, v neděli v 9:10 z Prahy a v pondělí zpět v 17:10. Pro Ryanair s jeho dynamickou cenotvorbou jde o příležitost prodat letenky za nyní nezvykle vysoké ceny: zatímco nedělní lety do Budapešti se prodávají i za 999 Kč za jednu cestu, dřívější zpáteční let je v prodeji za téměř sedm tisíc korun. I tak lze ale v době vydání tohoto textu nakombinovat letenku za cenu 1998 Kč.

Osmifinálový zápas českých fotbalistů s Nizozemci začne v neděli v 18:00. V případě postupu do čtvrtfinále by Česko hrálo další zápas v ázerbájdžánském Baku.

Tagy České dráhy FlixBus RegioJet Ryanair
10 komentářů