Flybe končí s linkou z Prahy do Londýna, spojení na Southend zůstane

Embraer E195, foto: FlybeEmbraer E195, foto: Flybe

Britská společnost Flybe ukončí v lednu příštího roku loni zavedené spojení mezi Prahou a londýnským letištěm Southend. Poslední let uskuteční

Britská společnost Flybe ukončí v lednu příštího roku loni zavedené spojení mezi Prahou a londýnským letištěm Southend. Poslední let uskuteční 10. ledna příštího roku. 

O konci linky jako první informoval irský list Irish Independent, potvrzuje to i rezervační systém aerolinky, který žádné lety po 10. lednu už nenabízí. Součástí redukce letů je i konec spojení ze Southendu do Milána, Benátek, Neapole a Budapešti.

Flybe začala z Prahy do Southendu létat loni v květnu. Na linku nasazuje Embraer E195 irské společnosti Stobart Air. Ta má podle Irish Independent z letiště Southend stáhnout dva ze tří těchto strojů.

Praze spojení s londýnským letištěm Southend nicméně zatím zůstane. Stejnou trasu létá čtyřikrát týdně easyJet.

Letiště Southend je sice nejdál od centra ze všech londýnských letišť, rychle ale získává na popularitě. Jednak není ještě tak velké a odbavení je zde rychlé, současně je dobře napojené vlakem a v centru je často cestující rychleji než z jiných letišť. Jednosměrná letenka začíná zhruba na tisíci korunách. Letos v červnu zde oznámil velkou expanzi Ryanair.

English version is available at CEE Transport.

Tagy easyjet Flybe Southend Stobart Air
1 komentář