Flixtrain otevírá další linku z Berlína, začne jezdit do Kolína nad Rýnem

Prvním vlakem FlixTrain jelo kolem 500 lidí. Foto: FlixTrainPrvním vlakem FlixTrain jelo kolem 500 lidí. Foto: FlixTrain

Deutsche Bahn získá další konkurenci na železnici. Společnost Flixtrain spustí na konci května svoji třetí linku na německé železnici. Spojí

Deutsche Bahn získá další konkurenci na železnici. Společnost Flixtrain spustí na konci května svoji třetí linku na německé železnici. Spojí Berlín a Kolín nad Rýnem.

Vyplývá to z údajů v rezervačním systému Flixbusu, přes který se jízdenky na Flixtrain prodávají. Půjde už o třetí linku společnosti, která působila nejprve jen v autobusech. Z Berlína jezdí ještě do Stuttgartu, provoz na lince zajišťuje německá dceřiná firma českého Leo Expressu. Druhé spojení je z Hamburku do Kolína nad Rýnem, který zajišťuje společnost BahnTouristikExpress (BTE). Ta by měla mít na starosti provoz i na nové lince.

Flixtrain má naplánované první vlaky mezi oběma městy na 23. května, ceny lístků začínají na 9,99 euro, tedy výrazně níže než dosud jízdenky Deutsche Bahn. Jízdní řád počítá s jedním párem spojů denně s výjimkou úterý, v červnu se objevují v rezervačním systému dva vlaky denně. Vlaky zastaví ve Wolfsburgu, Hannoveru, Dortmundu, Duisburgu a Essenu, celá cesta trvá 5:45 minut.

Cena 9.90 euro je výrazně o polovinu nižší, než stojí nejlevnější jízdenka u Deutsche Bahn, kterou nelze ale stornovat. S četností jeden vlak denně ale není Flixtrain dosud vážnou konkurencí.

Flixtrain už dříve uvedl, že plánuje vstoupit i na další trasy, mluví se zejména o spojení Berlína a Mnichova. To s dokončením vysokorychlostní železnice zažívá velký rozvoj. Flixtrain ale nemá žádné vysokorychlostní vlaky, provoz zajišťuje konvenčními soupravami složené z lokomotivy a několik desítek let starých vagónů.

Tagy FlixTrain
16 komentářů