dkv-spojujeme

FlixBus začne jezdit do Sokolova, zavede automatickou rezervaci místa

Autobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBusAutobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBus

Společnost FlixBus zařadí do své české sítě nové město: Sokolov. Firma to zveřejnila na dnešní tiskové konferenci, kde bilancovala rok

Společnost FlixBus zařadí do své české sítě nové město: Sokolov. Firma to zveřejnila na dnešní tiskové konferenci, kde bilancovala rok od vstupu na český trh vnitrostátních linek.

Sokolov od čtvrtka obslouží prodloužená linka z Prahy do Karlových Varů, některé autobusy dojedou z Varů až na zastávky Sokolov Těšovice, Sokolov Terminál a Cheb, autobusové nádraží. Na osm denně se tak posílí i spojení do Chebu, autobusy do Sokolova budou jezdit šestkrát denně. „Týdně se jedná o více než 30 spojů,“ uvedl český šéf FlixBusu Pavel Prouza. FlixBus tak v tuzemsku bude obsluhovat 22 měst.

Za první rok fungování na českém trhu přepravil 2,3 milionu cestujících, číslo nicméně zahrnuje vnitrostátní i mezinárodní cestující. Přesnější rozdělení na oba segmenty společnost neuvedla.

FlixBus představil i další novinku. Od konce srpna chce spustit v pilotním provozu automatickou rezervaci místa, dnes si zákazník může místenku přikoupit. Rezervace je ale dnes možná pouze pro vybraná místa, například sedadla s panoramatickým výhledem. Nově dostane cestující automaticky číslo sedadla při nákupu jízdenky, bude jej moci i změnit. Firma systém zavede v České republice jako pilotní v celé síti FlixBusu.

FlixBus označuje Prahu za jeden ze svých klíčových uzlů. V létě z Florence vypravuje 1400 autobusů týdně, z toho 35 procent vyjíždí na vnitrostátní linky.

Tagy FlixBus Sokolov
38 komentářů