FlixBus vrací další spoje mezi Prahou a Libercem, podobně jako RegioJet podražil

Odstavené autobusy v barvách FlixBusu v Liberci. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraOdstavené autobusy v barvách FlixBusu v Liberci. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Společnost FlixBus od zítřka ztrojnásobí počet spojů mezi Prahou a Libercem a vrátí se k jízdnímu řádu. Podobně jako RegioJet,

Společnost FlixBus od zítřka ztrojnásobí počet spojů mezi Prahou a Libercem a vrátí se k jízdnímu řádu. Podobně jako RegioJet, který na trase mezi oběma městy nepřerušil provoz vůbec, ale firma zdražila jízdné.

Obnovení provozu do plného stavu dnes oznámil FlixBus v tiskové zprávě, dosud většinu dní jezdily pouze dva páry spojů. „Vidíme, že zájem cestujících o vnitrostátní spoje roste. Díky bezpečnostním opatřením na palubách autobusů nemusejí mít lidé z cestování hromadnou dopravou obavy. Vyšší nabídka spojů mezi Prahou a Libercem bude přínosem zejména pro ty cestující, kteří denně pendlují do práce a zpět,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

FlixBus požaduje po cestujících roušku, povinná je i dezinfekce rukou. Nepříjemným překvapením může být pro cestující cena: zatímco před pandemií stály nejlevnější jízdenky 49 Kč, nově jsou nejlevnější k dispozici za 69 Kč. FlixBus má dynamickou tvorbu cen, cena stoupá podle obsazenosti.

Podobné zdražení i přes zlevnění nafty provedl s nástupem nouzového stavu také RegioJet. Ten svoji základní cenu 89 Kč s kreditovou jízdenkou navýšil na 99 Kč. RegioJet na trase nabízí aktuálně 14 spojů denně.

Tagy FlixBus
20 komentářů