FlixBus útočí na další linku RegioJetu. Začne s trasou Praha – Zlín s cenami od 29 Kč

Autobus VDL Futura FHD2 v barvách FlixBus na Florenci. Foto: Jan SůraAutobus VDL Futura FHD2 v barvách FlixBus na Florenci. Foto: Jan Sůra

Společnost FlixBus začne od 2. září jezdit nově také do Zlína. Z krajského města bude jezdit třikrát denně na lince

Společnost FlixBus začne od 2. září jezdit nově také do Zlína. Z krajského města bude jezdit třikrát denně na lince přes Brno do Prahy a zpět. 

Start nové linky potvrdila mluvčí FlixBusu Martina Čmielová, nová linka je už také v celostátním informačním systému jízdních řádů.  Podle jízdního řádu bude linka jezdit třikrát denně přes Kroměříž a Brno.

Ze Zlína pojedou autobusy v 6:30, 10:30 a 15:30, v Praze bude včetně půlhodinové zastávky v Brně po 4 hodinách a 25 minutách na Roztylech, po 4 hodinách a 50 minutách na Florenci. Ve směru z Prahy autobusy jedou v 8:20, 13:20 a 17:20.

Jízdenky zatím nejsou v prodeji, podle Čmielové budou začínat na 29 korunách.

Mezi Prahou a Zlínem aktuálně žádné přímé spojení autobusem neexistuje, pro cestující je rychlejší jízda vlakem z Otrokovic, případně jednou denně Zlínský Expres. Tomu cesta trvá tři a půl hodiny. Linka bude konkurovat hlavně RegioJetu, který provozuje spojení Brno – Zlín třikrát až čtyřikrát denně. Na trase Zlín – Brno jezdí i další dopravci, především ČSAD Vsetín, jejich spojení je ale kvůli častějším zastávkám pomalejším. 

Tagy FlixBus Praha - Brno - Zlín
78 komentářů