FlixBus startuje v USA, začne na konci měsíce s linkami na západním pobřeží

Autobus společnosti FlixBus. Foto: FlixBusAutobus společnosti FlixBus. Foto: FlixBus

Pět a půl roku po založení expanduje společnost FlixBus se zelenými autobusy poprvé mimo Evropu. V Los Angeles představila své

Pět a půl roku po založení expanduje společnost FlixBus se zelenými autobusy poprvé mimo Evropu. V Los Angeles představila své plány v USA, v rezervačním systému se už objevily první linky.

Chceme prorazit podobnou nabídkou jako v Evropě a změnit image autobusů v USA,“ řekl jeden ze spoluzakladatelů firmy André Schwämmlein. „USA bude naším druhým domovem,“ dodal. Podle něj nechtějí na trh jen přijít a být přítomni, ale změnit ho.

Expanzi FlixBusu povede v USA Pierre Gourdain, který startoval průnik FlixBusu na francouzský trh. Příprava na vstup podle něj trvala přes rok. FlixBus začíná v USA s dvaceti městy, jde o největší expanzi v historii firmy. První autobusy vyjedou 31. května. Firma chystá i další linky v USA, detaily zatím nezveřejnila.

Západní pobřeží bude naším největším trhem, najdeme tu rychle zákazníky,“ tvrdí Gourdain. Podle něj lidé už nechtějí řídit, nýbrž chtějí během cesty raději odpočívat či pracovat. „To, že je tu velmi hustá doprava, je pro nás nejlepší zpráva. Je lepší být v zácpě v autobusu než v autě,“ řekl Gourdain.

Nové linky mají spojit například Los Angeles s Las Vegas, Phoenixem či San Diegem. Společnost chce lákat i na výrazně větší počty zastávek ve velkých městech než má konkurence. Začíná také, podobně jako na jiných trzích, s extrémně nízkými cenami. Například z Los Angeles do Las Vegas nabízí jízdenky za šest hodin jízdy za 2,99 dolaru, konkurenční Megabus začíná na 10 dolarech.

Tagy FlixBus USA
7 komentářů