FlixBus se vydal do oblasti spolujízdy, konkuruje BlaBlaCaru

Reklamní foto FlixCaru. Pramen: FlixMobilityReklamní foto FlixCaru. Pramen: FlixMobility

Německá skupina FlixMobility, známá především díky své autobusové značce FlixBus, vstoupila nově i do oblasti spolujízdy, když ve Francii spustila

Německá skupina FlixMobility, známá především díky své autobusové značce FlixBus, vstoupila nově i do oblasti spolujízdy, když ve Francii spustila službu FlixCar. Spolujízda má doplnit dopravní síť autobusových spojů FlixBus a vlaků FlixTrain. Po Francii mají následovat další trhy, oznámila firma v tiskové zprávě.

Jak upozornila německá média, FlixBus tak útočí na hlavní byznys společnosti BlaBlaCar, která konkuruje FlixBusu i v autobusech službou BlaBlaBus. V českých zemích to může mít o to pikantnější nádech, neboť místní šéf FlixBusu Pavel Prouza přišel právě z BlaBlaCaru.

Nová služba pro spolujízdu autem FlixCar je zdarma, od uživatelů nepožaduje provizi ani poplatky, platba probíhá pouze mezi cestujícím a řidičem. „Uživatelé, kteří využívají spolujízdu autem na jiných platformách, si mohou přenést svá již obdržená hodnocení na platformu FlixCar,“ doplnila firma v tiskovém prohlášení.

Tagy FlixCar FlixMobility spolujízda
3 komentáře