FlixBus prodlouží linku z Prahy do Lipska až do Hamburku

Autobus Setra v barvách FlixBus, Foto: FlixBusAutobus Setra v barvách FlixBus, Foto: FlixBus

Linka poprvé nabídne přímé spojení Prahy s některými městy v Dolním Sasku.

Společnost FlixBus od čtvrtka nově nabídne spojení Prahy s dalšími německými městy, s kterými dosud Česko nemá přímé autobusové spojení. Prodlouží linku z Prahy do Lipska až do Hamburku přes další německá města, například Magdeburg či Braunschweig.

Linku do Lipska dosud pro FlixBus provozoval Gumdrop, který se nově přesouvá na linku N168 Praha – Štrasburk. Spojení Prahy s Hamburkem bude pro FlixBus zajišťovat dvěma autobusy společnost AlvaTour.

FlixBus pro novou linku nevybral tradiční trasu přes Berlín, jede přes Chomutov a zastavuje v řadě menších městech po trase, například v Marienbergu či Zschopau. Z Prahy vyjíždí v 10:40, ve 13:35 je v Chemnitz a 14:50 v Lipsku. Trasa dál vede přes Halle, Magdeburg, Braunschweig, Celle, Bergen, Soltau do Hamburku, kam autobus přijíždí ve 21:15. Opačným směrem odjíždí v 9:45. Jízdenka z Prahy do Hamburku začíná na 479 korunách, do Lipska na 319 korun.

Cestujícím se z Prahy nově zpřístupní například zábavní park Heide Park u Soltau. Poprvé bude mít Praha i přímé spojení spojení s oblastí Lüneburger Heide, kde je jedno z nejrozsáhlejších vřesovišť v Evropě.

Tagy AlvaTour FlixBus Praha - Hamburk
9 komentářů