FlixBus přidává spoje do Liberce a Českého Krumlova, zrychlí do Mostu

Odstavené autobusy v barvách FlixBusu v Liberci. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraOdstavené autobusy v barvách FlixBusu v Liberci. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Většina autobusů z Liberce bude končit na Černém Mostě, po třech letech FlixBus pochopil, že zajíždět až na Florenc se nevyplatí.

Společnost FlixBus navýší od neděle počty spojů mezi Prahou a Libercem a Prahou a Českým Krumlov. V případě Liberce jde dokonce o navýšení počtu spojů na stav před koronakrizí.

Podle tiskové zprávy FlixBus navýší od neděle počet spojů mezi Prahou a Libercem až o 70 %, denně nabídne až 27 spojů. K posílení dochází především ve špičce, ráno začíná jezdit v hodinovém taktu.

K navýšení dochází se stejným počtem autobusů, firma zruší jen u většiny spojů nesmyslné zajíždění až na autobusové nádraží na Florenci. Řidiči sami často varovali cestující při cestě z Liberce, aby vystoupili raději na Černém Mostě a dál pokračovali metrem, protože doba jízdy je výrazně delší po silnici.

Cestující mohou na Černém Mostě pohodlně přestoupit na metro B, v centru Prahy jsou tak kvůli častým dopravním komplikacím na silnicích ještě rychleji než autobusem. Naše autobusy díky tomu ušetří hodinu času a můžeme tak zvýšit frekvenci spojů až na 27 denně,“ uvádí mluvčí společnosti FlixBus Martina Čmielová.

Většina autobusů FlixBus bude nově vyjíždět z Liberce i Prahy pravidelně téměř každou hodinu, odjezdy z Liberce jsou většinou naplánovány v půl, v opačném směru z Prahy pak ve čtvrt.

První ranní spoj z Liberce vyjede z autobusového nádraží v 5:30 od pondělí do soboty, v 6:30 denně, poslední večerní spoj pojede z Liberce do Prahy denně v 19:30 a 20:30 v pátek a neděli. První ranní spoje z Prahy odjedou z Černého Mostu v 7:15 od pondělí do soboty a v 8:15 každý den, poslední večerní pak denně v 19:15, od pátku do neděle v 21:15 a ještě také jen v pátek a neděli v 22:15 hodin.

Na Florenc bude zajíždět jen spoj s odjezdem z Libercem v 7:30 a 10:00. V opačném směru budou odjíždět z Florence od pondělí do čtvrtka v 17:05 a 19:45 hodin.

Do Mostu více expresních spojů

Třetina spojů FlixBusu mezi Prahou a Mostem bude od neděle vyjíždět z Chomutova, což obyvatelům Mostu přinese rychlejší spojení s Prahou o 35 minut. Doposud vyjížděly všechny zelené autobusy z Mostu a doba cesty do Prahy trvala bezmála dvě hodiny.

Rychlejší spoje budou v Mostě na ulici Rudolická směrem do Prahy zastavovat od pondělí do pátku v 7:45, od pondělí do čtvrtku v 15:45, v pátek v 16:05, v sobotu v 10:15 a 17:15 a v neděli v 11:15 a 18:35 hodin. Spoje zastaví také na zastávce 1. náměstí v Mostě. V opačném směru budou expresy do Mostu odjíždět z Florence od pondělí do pátku v 11:20, od pondělí do čtvrtku v 18:20, v pátek v 18:50, v sobotu v 12:50 a 19:50 a v neděli v 13:50 a 20:45 hodin.

O polovinu více spojů FlixBus začne od neděle jezdit i na vnitrostátní lince mezi Prahou a Českým Krumlovem, kde se nabídka navýší na 24 spojů týdně. Spoje podle nových jízdních řádů jsou již v prodeji v mobilní aplikaci a na webových stránkách dopravce.

Tagy FlixBus
16 komentářů