FlixBus přidá spoje do Varů a Mostu, spustí linku do chorvatské Slavonie a Lyonu

Cestující FlixBusu. Autor: FlixBusCestující FlixBusu. Autor: FlixBus

Autobusová firma FlixBus počínaje dneškem zvyšuje frekvenci na některých tuzemských linkách a zavádí i nové linky do Chorvatska a Francie.

Autobusová firma FlixBus počínaje dneškem zvyšuje frekvenci na některých tuzemských linkách a zavádí i nové linky do Chorvatska a Francie. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Zelené autobusy se častěji objeví na trase mezi Karlovými Vary a Prahou. Od pondělí do čtvrtka přidává dopravce jeden spoj oběma směry, od pátku do neděle pak vyráží na cestu jako před pandemií, tedy osmkrát denně oběma směry. Cestující tak mohou počítat ve špičce s více odjezdy než doposud.

K posílení dojde i na trase z Prahy do Mostu a Chomutova týdně o jedenáct spojů oběma směry. „Doufáme, že zvýšením frekvence na vnitrostátních spojích do Karlových Varů, Chomutova a Mostu potěšíme naše zákazníky, kterým stávající časy odjezdů tolik nevyhovovaly,“ uvedla zástupkyně společnosti Jitka Schmiegerová.

Od pátku firma přidává další spojení do Chorvatska. FlixBus nově nabídne pětkrát týdně přímé spojení Prahy a Brna s oblastí Slavonie ve východním Chorvatsku. Spoje budou stavět i v Bratislavě a na letišti v Budapešti. Slavonie leží na pomezí Chorvatska, Srbska a Bosny a Hercegoviny, v oblasti mezi řekami Drávou, Sávou a Dunajem. Turistickým i ekonomickým centrem regionu je stotisícové město Osijek.

Z Prahy bude spoj vyrážet od čtvrtka do pondělí v 9.20, z Brna je plánovaný odjezd na 12.10 a na letiště v Budapešti dorazí v 17.20. Za jízdenku až do Osijeku zákazníci zaplatí od 749 Kč. Ze Slavonskiho Brodu zpět budou autobusy odjíždět od středy do neděle v 6.45 a cesta potrvá přibližně 13,5 hodiny. Letiště v Budapešti budou spoje směrem na Prahu opouštět ve 13.25. 

FlixBus tak nabízí přímé spojení do třináctky destinací v Chorvatsku, jeho autobusy obsluhují například Zadar, Biograd na Moru, Rijeku, Trogir, Vodici, Šibenik a Split.

Ve čtvrtek vyjedou zelené autobusy také z Prahy do francouzského Lyonu, jde o noční spoj. Odjezdy z Florence jsou naplánovány od čtvrtka do pondělí ve 21.05 s příjezdem do cílové zastávky v Lyonu ve 13.25. Z francouzského Lyonu je odjezd od pátku do úterý v 16.45 z lyonského letiště a v 17.30 ze zastávky v centru města. Do Prahy na Florenc přijedou autobusy v 9.05 druhý den. Cena jízdenky z Prahy do Lyonu začíná na 999 Kč.

Tagy Chorvatsko FlixBus
7 komentářů