FlixBus posílí v Jihlavě, ruší přímou linku ze Zlína do Prahy

Autobus VDL Futura FHD2 v barvách FlixBus na Florenci. Foto: Jan SůraAutobus VDL Futura FHD2 v barvách FlixBus na Florenci. Foto: Jan Sůra

Společnost FlixBus s nedělní změnou jízdního řádu nabídne cestujícím více autobusů mezi Prahou a Brnem, nově začne nabízet i přímé

Společnost FlixBus s nedělní změnou jízdního řádu nabídne cestujícím více autobusů mezi Prahou a Brnem, nově začne nabízet i přímé spojení z Jihlavy do Brna. Kromě už dříve oznámeného navýšení počtu spojů do Liberce ale také skončí přímé spojení Zlína s Prahou. Změny dnes oznámila firma v tiskové zprávě, škrty na lince Zlín – Praha vyplývají z jízdního řádu.

Největší změnou je především rozšíření služeb FlixBusu v Jihlavě, kde se po výrazné redukci RegioJetu zhoršilo přímé spojení s dvěma největšími městy. Nově bude v krajském městě stavět více než 40 spojů týdně, kam zajedou z linky Prahy – Brno. FlixBus dosud jezdil pouze mezi Jihlavou a Prahou, nově tak bude i spojení z Brna do Jihlavy.

Jde o pravidelné odjezdy ve směru na Brno každý den v 10:05, 15:20 a 19.20, v pátek a neděli ještě v 13.20 hod. V opačném směru do Prahy pak mohou cestující využít nových spojů denně s odjezdy v 9:55, 13:55 a 18:55, v pátek a neděli pak ještě v 16.40. Cena jízdenky z Jihlavy do Brna u FlixBusu začíná od 79 Kč. Pro cestující mezi Prahou a Brnem ale současně zajíždění do Jihlavy znamená delší cestu než bez zastávky na Vysočině.

S každou změnou jízdních řádů vyhodnocujeme stávající nabídku vnitrostátních spojů a procházíme náměty na zlepšení, které dostáváme od zákazníků. Naším cílem je, abychom nabídku zákazníkům přizpůsobili co nejlépe. Máme radost, že nyní můžeme potěšit obyvatele Jihlavy, kteří získají lepší spojení s Brnem i Prahou,“ řekla mluvčí společnosti FlixBus Martina Čmielová. Kromě nové zastávky v Jihlavě navýší dopravce i celkový počet spojení mezi Prahou a Brnem o dalších 14 spojů týdně.

K navýšení počtu spojů dojde i na trase mezi Prahou a Libercem, a to o devět spojů týdně. Jde o spoje s ranními odjezdy z Liberce v 6.45 a večerními odjezdy z Prahy Florence v 19.45 během pracovních dní.

Jízdní řád FlixBusu ale čeká i jeden škrt. Skončí linka ze Zlína do Prahy. Podle zveřejněného jízdního řádu v centrálním informačním systému bude linka zkrácena jen na úseku Zlín – Brno.  „Přímé spojení Praha – Zlín jsme rozdělili na Praha – Brno a Brno – Zlín, kde jsme tak díky tomu získali více rotací. Rozdělení linky také pomáhá eliminovat případná zpoždění vzniklá v důsledku oprav D1 během hlavní sezóny,“ vysvětlila Čmielová. V případě Zlína čeká cestující ještě nově zastávka v Malenovicích, novou zastávku přidává FlixBus na lince do Českého Krumlova na zastávce Špičák.

FlixBus slibuje i výrazné posílení autobusů na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Během festivalového týdne přidává 16 spojů. Jízdenky do Karlových Varů i během festivalu začínají od 79 Kč. Mezi Prahou a Karlovými Vary se FlixBus chystá navýšit počet spojů dlouhodobě, týdně přidá dalších šest spojů.

Tagy FlixBus
13 komentářů