Flixbus posílí tři linky, nejvíce mezi Prahou a Libercem

Autobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBusAutobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBus

Počet spojů mezi Prahou a Libercem vzroste na 43 týdně jedním směrem.

Autobusová společnost Flixbus se zařadí k dopravcům, kteří v posledních dnech ohlásili posílení některých linek po covidovém útlumu. Navýšení frekvence přijde ve čtvrtek 29. dubna a bude se zatím týkat spojů z Prahy do Liberce, Mostu a Karlových Varů.

„Nejvýznamnější nárůst zaznamená trasa mezi Prahou a Libercem,“ uvedla mluvčí firmy Eva Krejčí. Zde počet spojů vzroste dvojnásobně. Zatímco dnes jezdí tři spoje denně jedním směrem, nově by to mělo být v průměru šest (43 spojů týdně jedním směrem).

O polovinu více spojů vypraví FlixBus od čtvrtka také mezi Prahou a Karlovými Vary a Prahou a Mostem. „Společnost tak reaguje na postupné zlepšování bezpečnostní situace v České republice a zároveň na zvyšující se zájem zákazníků o dopravní spojení,“ doplnila Krejčí.

Zelené autobusy aktuálně jezdí z Prahy do Brna, Liberce, Českých Budějovic, Českého Krumlova, Karlových Varů, Chebu, Chomutova a Mostu.

Návrat spojů už hlásí i konkurenční RegioJet. Od tohoto týdne došlo ke zvýšení počtu spojů na vnitrostátních linkách, od 1. května se vrací i autobusové spojení s Berlínem.

Tagy FlixBus obnovení provozu po pandemii koronaviru
7 komentářů