FlixBus obnovuje mezinárodní linky. Nejprve se rozjede na Slovensko, obnoví linku k Jadranu

Autobus FlixBusu v Pule. Foto: FlixBusAutobus FlixBusu v Pule. Foto: FlixBus

Společnost FlixBus od příštího pondělí obnoví provoz na prvních mezinárodních linkách z Česka. Nejprve začne jezdit mezi Prahou a Košicemi,

Společnost FlixBus od příštího pondělí obnoví provoz na prvních mezinárodních linkách z Česka. Nejprve začne jezdit mezi Prahou a Košicemi, od čtvrtka do Bratislavy. Ve stejný den jako první nabídne i silniční spojení z Česka do Chorvatska, obnoví také provoz do Německa.

FlixBus tak reaguje na uvolňování opatření na hranicích i rostoucí poptávku cestujících po přeshraničních spojích. „Po tříměsíční pauze jsme rádi, že konečně můžeme lidem nabídnout příležitost znovu cestovat a navštívit rodinu a přátele nebo se vydat na výlet do zahraničí,“ uvedla mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

První mezinárodní spoje na Slovensko vyjíždějí z Prahy každý den od pondělí 15. června v 6:10 a jedou přes Brno, Uherské Hradiště, Trenčín, dále na Prievidzu, Zvolen, Banskou Bystrici a Rožňavu. Do Košic přijedou v 18:30 hodin. V opačném směru vyjíždí z Košic v 7:00, do Brna přijedou v 16:50 a do Prahy v 19:30 hodin.

Od příštího čtvrtka začnou jezdit také spoje do Bratislavy 5krát týdně s odjezdem v 17:35 z Prahy každý den mimo úterý a středu a v opačném směru z Bratislavy odjezdem v 7:50 hodin. Další spoje z Plzně do Košic, tentokrát ale přes Žilinu a Poprad, budou jezdit čtyřikrát týdně v pondělí, pátek, sobotu a neděli s odjezdem v 8:20 z Plzně a 10:20 z Prahy Florence. V opačném směru z Košic do Plzně pojedou od čtvrtka do neděle s odjezdem v 7:00 hodin.

Od čtvrtka začne jezdit také linka k Jaderskému moři, která současně bude znamenat návrat spojení do Německa a Rakouska. Půjde o linku Berlín – Rijeka přes Vídeň. Dopravce nabízí dva spoje denně, první autobus vyjede z pražského nádraží Florenc příští čtvrtek v 8:50 a zastaví ve Vídni, slovinské Lublani a v Chorvatsku v Opatiji a Rijece. Druhý spoj jede přes noc, vyjíždí z Berlína, v Praze staví v 21:20 a dále pokračuje na Vídeň, Maribor, Záhřeb až do Rijeky. V opačném směru odjíždějí spoje z Rijeky do Prahy denně v 7:20 a 21:15 hodin. Cena jízdenky je dynamická, roste spolu s obsazeností spoje, ale začíná na 879 Kč.

Od konce května obnovily autobusy FlixBus provoz v řadě evropských zemí. Od 28. května jezdí vnitrostátní spoje do padesátky německých měst, mezi něž patří Berlín, Lipsko, Norimberk, Hamburg nebo Mnichov, ale také menší města jako například Bayreuth nebo Výmar.
Ve stejný den dopravce obnovil i vnitrostátní spojení v Rakousku – zelené autobusy staví například ve Vídni, Štýrském Hradci, Linci, Klagenfurtu nebo v obci St. Michael.

Tagy FlixBus obnovení provozu po pandemii koronaviru
11 komentářů