FlixBus začne nově jezdit do Řecka

Autobus Mercedes, foto: FlixBusAutobus Mercedes, foto: FlixBus

První linkou bude spojení ze Sofie do Soluně.

Společnost FlixBus rozšíří své působení v rámci Evropy o další zemi. Od 15. června zahájí provoz na první lince do Řecka. Povede z bulharské Sofie do řecké Soluně.

Start nového spojení oznámila společnost v tiskové zprávě. Řecko je jednou z mála zemí v rámci Evropské unie, kde FlixBus dosud nepůsobí. Nové spojení bude pětkrát v týdnu provozovat bulharský dopravní partner Detelina Drita.

„Poptávka po hromadné mobilitě roste a lidé stále více vyhledávají cenově dostupné dopravní prostředky. Řecko je strategickým trhem s vysokým potenciálem pro přepravní služby a my jsme rádi, že můžeme tento region připojit k naší celoevropské síti. Konkurenční trh nabízí zákazníkům větší výběr a vede k udržitelnějším možnostem mobility a dostupným cenám,“  uvedl André Schwämmlein, generální ředitel společnosti Flix.

Spojení bulharské metropole se Soluní bude fungovat od čtvrtka do pondělí. Odjezdy ze Sofie jsou stanoveny na 8:10, příjezd do Soluně ve 13:10, opačným směrem autobus odjíždí v 15:00, do Sofie dorazí ve 20:00. Základní cena za cestu ze Sofie do Soluně bude od 249 korun. Na trati autobus zastavuje také v Blagoevgradu a v Sandanski.

Společnost FlixBus působí ve 40 zemích a obsluhuje celkem více než 5 500 destinací po celém světě. V roce 2022 využilo služeb společností FlixBus, FlixTrain, Greyhound v Severní Americe a Kamil Koç v Turecku více než 60 milionů cestujících ve 40 zemích.

Tagy FlixBus Řecko
10 komentářů