FlixBus jde do Turecka, spojí síly s největším dopravcem Kamil Koç

Autobus turecké společnosti Kamil Koç. Pramen: Actera GroupAutobus turecké společnosti Kamil Koç. Pramen: Actera Group

Nadnárodní autobusová společnost FlixBus se v Turecku dohodla na spolupráci se skupinou Actera, konkrétně její dceřinou společností Kamil Koç. Ta

Nadnárodní autobusová společnost FlixBus se v Turecku dohodla na spolupráci se skupinou Actera, konkrétně její dceřinou společností Kamil Koç. Ta je největším meziměstských provozovatelem autobusů v Turecku. Jejích tisíc autobusů obsluhuje 61 měst; loni přepravila 20 milionů cestujících. FlixBus to oznámil v tiskové zprávě.

Síť firmy Kamil Koç se tak zapojí do sítě spojů FlixBusu, který sám žádné autobusy neprovozuje, pouze zaměstnává jiné dopravce, organizuje linky a marketing. Dohoda vstoupí v platnost po schválení regulačními orgány. FlixBus očekává, že celý proces se završí v několika příštích týdnech.

„Jsme velmi rádi, že můžeme společnost Kamil Koç přivítat v naší zelené síti a společně zahájit novou éru služeb na tureckém dopravním trhu. Po vyhodnocení stávajících aktivit budeme pracovat na dalším rozvoji sítě a optimalizaci spojů na základě poptávky, abychom tak zákaznickou zkušenost ještě zlepšili,“ uvedl ředitel a zakladatel FlixBusu Jochen Engert.

Podrobnosti ke spolupráci firma nezveřejnila, není tak například jasné, jak velká kapacita v busech firmy Kamil Koç bude vyčleněna pro FlixBus. Turecko se dá považovat za velmoc dálkových autobusů.

Tagy Actera FlixBus Kamil Koç Turecko
16 komentářů