FlixBus chce příští rok rozjet první linky v Indii

FlixBus, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraFlixBus, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

"Naším cílem je zaujmout vedoucí postavení na trhu," uvedl k Indii šéf FlixBusu André Schwämmlein.

Autobusová společnost FlixBus plánuje rozšíření svých aktivit i na indický trh. Spuštění prvních meziměstských linek je naplánováno na rok 2024. FlixBus do Indie láká „obrovský potenciál pro růst“; tamní trh autobusové dopravy patří k největším na světě.

„Flix bude jako rostoucí společnost v celosvětové expanzi pokračovat. Jsem nadšený, že se mohu podělit
o novinku, že Indie se připojí k síti Flix jako 42. země světa,“ uvedl šéf mateřské společnosti Flix André Schwämmlein. Dnes Flix působí ve 40 zemích, tou jednačtyřicátou má být letos ve druhém pololetí Chile.

„Jsme ochotni významně investovat do místního trhu, vytvářet pracovní místa a naším cílem je zaujmout vedoucí postavení na trhu,“ doplnil k Indii Schwämmlein.

Společnost již v Indii zahájila formování místního týmu, výkonným ředitelem se stal Surya Khurana. V následujících měsících bude Khurana a místní tým se sídlem v Dillí hledat další zaměstnance a také místní autobusové partnery.

Model fungování FlixBusu zůstane v Indii stejný jako v jiných zemích. FlixBus se stará o technologie, zákaznický servis, kvalitu, plánování sítě, marketing a prodej, samotný provoz autobusů a jejich údržbu zajišťují místní partneři.

Tagy FlixBus FlixBus expanze do Indie Indie
6 komentářů