Flix ohlásil rekordní sezónu, česká pobočka překonala milion cestujících

Autobus FlixBus v Teplicích. Foto: FlixBusAutobus FlixBus v Teplicích. Foto: FlixBus

Česká pobočka hlásí čtyřnásobný nárůst počtu cestujících.

Společnost Flix (dříve FlixBus nebo FlixMobility) přepravila od dubna do září letošního roku 34 milionů cestujících. Jde o zatím největší počet cestujících v historii firmy během hlavní sezóny.

Oproti loňskému roku jde o nárůst o 130 %, výrazně rychleji rostl počet zákazníků v Česku, kde služeb zelených autobusů využilo čtyřikrát více lidí než loni. Firma oznámila, že se dostala v létě do zisku. Za nárůstem je i expanze do zahraničí: kromě Evropy rozšířila působení v Severní Americe, Turecku a Brazílii.

Jsem velmi hrdý na to, že je společnost Flix po přestálé pandemii silnější než kdykoli předtím. I nadále chceme pokračovat v naší strategii, jejímž cílem je ziskově a udržitelně rozvíjet budoucnost mobility po celém světě. Investice do expanze v Brazílii, USA, Kanadě, Portugalsku a Pobaltí během pandemie se ukázaly jako sice odvážný ale velmi úspěšný krok směrem k naší dlouhodobé vizi,“ uvedl spoluzakladatel firmy André Schwämmlein.

Všechny hlavní evropské trhy, kde Flix působí, se z pandemie dobře zotavily a oproti roku 2021 výrazně vzrostly. Největšími trhy pro Flix jsou Německo, Itálie, Francie a Polsko. V USA Flix pohltil společnost Greyhound. „Vzhledem k rostoucí inflaci a cenám pohonných hmot si Flix uvědomuje rostoucí význam cenově dostupné a udržitelné mobility. Chceme i nadále investovat své úsilí do rozvoje sítě Flix a vývoje nových udržitelných alternativních pohonů směrem k ekologičtější budoucnosti,“ dodává Schwämmlein.

Pražská pobočka od loňského roku zastřešuje kromě českého a slovenského trhu také dění v Maďarsku. Nárůst cestujících v této oblasti byl více téměř čtyřnásobný oproti roku 2021. Z 285 tisíc přepravených ve druhém a třetím kvartálu loňského roku se počet zvýšil až na 1,3 milionu cestujících v letošní letní sezóně. Nejvíce lidí si koupilo jízdenky do Vídně, Berlína a Drážďan.

Tagy Flix FlixBus
12 komentářů