Fiasko s výběrem nových manažerů DPP. Tulák po měsíci musel skončit

Autobusy DPP, ilustrační foto. Pramen: DPPAutobusy DPP, ilustrační foto. Pramen: DPP

Měsíc po volbě nových členů představenstva Dopravního podniku hl. města Prahy musí dozorčí rada hledat opět nového manažera. Na svůj

Měsíc po volbě nových členů představenstva Dopravního podniku hl. města Prahy musí dozorčí rada hledat opět nového manažera. Na svůj post má rezignovat člen představenstva Filip Tulák. Stalo se tak poté, co se objevily informace o jeho působení na DPP v minulosti.

Konec Tuláka oznámil na twitteru primátor Zdeněk Hřib. Hlídáme, aby městské firmy vedli bezúhonní lidé s dostatečnou odborností. Jsem rád, že z DPP nakonec rezignoval Filip Tulák. Byli jsme od počátku proti jeho jmenování a opakovaně upozorňovali na jeho nepřijatelnost koaliční partnery,“ uvedl Hřib.

Primátor zveřejnil svůj tweet v době, kdy ale Tulák ještě nerezignoval. „Víme o tomto vyjádření, ale v tuto chvíli ještě pan Tulák rezignaci nepodal,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková v 18 hodin. Podle všeho má ale k „dobrovolnému odchodu“ dojít každou chvíli. Agentura ČTK uvedla, že ji rezignaci oznámil sám Tulák.

„Já mám svědomí čisté a pokud koalice usoudí, že chce na mém místě někoho jiného, budu rozhodnutí respektovat. Chápu, že úklid po předchozím vedení někoho děsí, mě ne. Já mám zájem pokračovat a z anonymu strach nemám,“ uvedl Tulák pro ČTK

Tuláka do představenstva navrhly Spojené síly pro Prahu, stejně jako Jana Šurovského. Ten zatím v představenstvu zůstává. Tulákův konec nastal krátce poté, co začal po Praze  DPP kolovat dopis o jeho minulosti na DPP.  V něm se píše hlavně o tom, jak rozděloval zakázky nebo prosazoval svoji společnost Integoo integrated solutions. Tulák by loni z DPP vyhozen, aby se vrátil na konci roku s novou pražskou vládou až do představenstva.

 

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp Filip Tulák
13 komentářů