Expresy na západ se vyhnou Smíchovu, pojedou přes Krč

Souprava InterJet jako Západní expres do Chebu v Praze na hlavním nádraží. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSouprava InterJet jako Západní expres do Chebu v Praze na hlavním nádraží. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Ve směru z Prahy dojde ke zkrácení jízdních dob o 12 minut.

Nevyhovující stav Výtoňského mostu přinese se změnou grafikonu další omezení železniční dopravy mezi hlavním nádražím a Smíchovem.

Se změnou jízdního řádu dojde k přesměrování Západních a Bavorských expresů na odklonovou trasu přes Krč a Branický most. Přes Smíchov budou nadále jezdit rychlíky Berounka.

Vyplývá to z návrhu jízdního řádu na příští rok i informací Českých drah k plánům v dálkové dopravě. Přes Branický most dosud dálkové vlaky mezi Prahou a Plzní jezdí jen v případě mimořádností.

„Kvůli stavebním pracím na Smíchově a stavu železničního mostu na Výtoni budou vlaky linky Ex 6 Západní a Bavorský expres vedeny obvykle přes Krč a nezastaví ve stanici Praha-Smíchov,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Rychlíky Berounka pojedou nadále přes Smíchov. Oproti letošnímu jízdnímu řádu by měly jezdit všechny až na hlavní nádraží, letos kvůli omezení kapacitě mostu některé končí a začínají na Smíchově.

Oproti letošnímu jízdnímu řádu se dostanou jízdní doby mezi Prahou a Plzní na atraktivnější jízdní doby. Grafikon počítá s dobou jízdy z Prahy do Plzně s 1 hodinou a 23 minutami, letos je to o 12 minut déle. Stejně se zkrátí i jízdní doby rychlíku Berounka. Na trase zpět naopak expresy pojedou o minutu déle než dosud, rychlíky stejnou dobou.

Novinkou příštího grafikonu bude i nasazení souprav ComfortJet na jeden z výkonů. Objeví se na spojích IC 512 / 515 (Ostravan) Bohumín – Františkovy Lázně – Bohumín.

Tagy Bavorský expres České dráhy trať 170 Západní expres
71 komentářů