EvoBus po téměř třiceti letech končí, přejmenuje se na Daimler Buses

Z EvoBus bude od 1. července Daimler Buses. Foto: Daimler BusesZ EvoBus bude od 1. července Daimler Buses. Foto: Daimler Buses

Daimler si od změny slibuje přilákání nových zákazníků na zavedenou značku.

Skupina Daimler Truck se po 28 letech rozhodla změnit značku EvoBus, pod kterou vyrábí a prodává autobusy Setra a Mercedes-Benz. Nově se bude společnost, která má svůj výrobní závod i v Česku, jmenovat Daimler Buses.

Daimler oznámil změnu názvu v tiskové zprávě. EvoBus vznikl v roce 1995, když skupina Daimler koupila autobusového výrobce Karl Kässbohrer Fahrzeugwerke. Změna přichází poté, co v roce 2021 celá skupina Daimler rozdělila firmu na divizi osobních vozidel a užitková vozidla zařadila pod Daimler Truck.

Pod Daimler Buses budou všechny značky, které byly dosud pod EvoBusem: Mercedes-Benz, Setra, OMNIplus a BusStore.

Změnu společnost vysvětlila v tiskové zprávě řadou korporátních vět, ve kterých se to hemží spojeními transformace či bezemisní doprava. „S EvoBus jsme byli téměř tři desetiletí velmi úspěšní a jsme na to hrdí. Nyní se těšíme na novou kapitolu jako Daimler Buses GmbH – a máme hodně plánů: chceme vést transformaci našeho odvětví k mobilitě bez emisí a získat zákazníky a talenty. Nové jméno nám pomůže toho dosáhnout, protože touto značkou nebudeme muset nic vysvětlovat,“ řekl Till Oberwörder, generální ředitel společnosti Daimler Buses.

Daimler Buses je největším výrobcem autobusů v Evropě. Letos má podle dat za prvních pět měsíců i největší podíl v prodejích nových autobusů na českém trhu. Zaměstnává deset tisíc lidí. V Česku má svůj výrobní závod v Holýšově, kde vyrábí karoserie.

Tagy Daimler Buses EvoBus Mercedes Benz Setra
5 komentářů