Eurowings prohloubí spolupráci se Smartwings, budou prodávat letenky na další čtyři linky českého dopravce

Airbus A320neo společnosti Eurowings Foto: EurowingsAirbus A320neo společnosti Eurowings Foto: Eurowings

Dopravce hlásí v Praze meziroční nárůst o třicet procent, spustí nově linku do Maroka.

Letecká společnost Eurowings bude přes svůj rezervační systém prodávat lety provozované společností Smartwings do dalších čtyřech destinací. Nově půjde o lety do Valenci, Tel Avivu, Splitu a Nice. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Jde o další prohloubení takzvané codeshare spolupráce české společnosti s dopravcem ze skupiny Lufthansa Group. Ta běží od března 2022. Dopravci si vzájemně prodávají letenky i do jiných destinací. Smartwings navíc letos pronajal Eurowings některá letadla včetně posádky pro zajištění letů z Německa.

„Spolupráce mezi Eurowings a Smartwings posiluje naši pozici na evropské základně v Praze a umožňuje nabídnout našim zákazníkům ještě více možností cestování z České republiky. Partnerství se společností Smartwings, která je skvěle zavedená na českém domácím trhu, posiluje naši evropskou růstovou strategii,“ říká generální ředitel Eurowings Jens Bischof.

Eurowings podle dnes zveřejněných údajů za první polovinu roku přepravily v Praze 300 tisíc cestujících, meziročně jde o nárůst o více než 30 %. Eurowings nyní mají v Praze umístěna tři letadla Airbus A320 včetně místních posádek. Lety provozuje Eurowings Europe, celoevropský letový operátor.

Dopravce současně potvrdil start další nové linky: od 1. listopadu začne třikrát týdně létat do marockého Agadiru. Lety jsou naplánovány na úterý, středu a sobotu.

 

 

Tagy Eurowings EW prg PRG-AGA smartwings
12 komentářů