Eurowings plánují propustit 300 zaměstnanců v centrále

Airbus A320 společnost Eurowings. Foto: EurowingsAirbus A320 společnost Eurowings. Foto: Eurowings

Nízkorozpočtové aerolinky Eurowings, které spadají pod německou skupinu Lufthansa, plánují propustit 300 zaměstnanců v ústředí podniku. To je asi třetina

Nízkorozpočtové aerolinky Eurowings, které spadají pod německou skupinu Lufthansa, plánují propustit 300 zaměstnanců v ústředí podniku. To je asi třetina z celkového počtu, informovala dnes agentura Reuters. Krok je součástí širších opatření ve snaze vrátit se k ziskovému hospodaření. Lufthansa, na kterou dopadá krize způsobená koronavirem, se v pondělí dohodla s německou vládou na záchranném balíčku.

„V centrále máme zhruba 1000 zaměstnanců a tento stav snížíme o 300 lidí,“ uvedl na brífinku v Düsseldorfu šéf Eurowings Jens Bischof.

V pondělí nový německý fond pro hospodářskou stabilizaci WSF schválil balíček pomoci v objemu devíti miliard eur (245 miliard Kč) pro Lufthansu. Dohodu ještě musí schválit akcionáři a Evropská komise.

Bischof neuvedl, o kolik se sníží stavy v jiných částech podniku. Společnost Eurowings celkem zaměstnává asi 4000 lidí. Podle Bischofa to bude záviset na jednání se zástupci zaměstnanců a na tom, jak si Lufthansa a Eurowings v budoucnu rozloží práci.

Aktivita v odvětví se podle něj vrátí na úroveň před koronavirovou krizí patrně v roce 2023.

ČTK

Tagy Eurowings propouštění
9 komentářů