Eurowings omladí flotilu, kupují novou generaci airbusů A320neo

A320neo v barvách Eurowings. Foto: EWA320neo v barvách Eurowings. Foto: EW

Všech třináct letadel řady A320neo má Eurowings mít do konce roku 2023.

Dceřiná společnost Lufthansy Eurowings začne na jaře příštího roku s velkou obnovou své flotily. Převezme první z třinácti nových objednaných letadel Airbus A320neo.

Od dodávky si dopravce slibuje snížení své uhlíkové stopy i například hluku. Cestujícím má přinést také větší komfort. Dodání nových letadel na jaře příštího roku oznámil dopravce v tiskové zprávě, hodnota zakázky je 1,5 miliardy dolarů.

Eurowings mají objednáno celkem osm letadel A320neo pro 180 cestujících a pět A321neo pro 232 cestujících. „Získáme tím nová a úsporná letadla vybavená tou nejlepší technologií, která je nyní na trhu. Nákup je důležitým signálem nejen pro cestující, ale současně i známkou důvěry majitelů v budoucnost modelu Eurowings,“ uvedl provozní ředitel Jens Ritter. Všechna letadla budou vybavena motory LEAP od CFM.

Eurowings zatím neoznámily, na které linky nová letadla nasadí, A321neo má být hlavně na vytížených trasách do prázdninových destinací.

Příští rok má dopravce obdržet sedm letadel, dalších šest o rok později. Eurowings mají ve flotile aktuálně 73 letadel, průměrné stáří přesahuje 11 let. Většinou jde o Airbusy A319 a A320.

Tagy Eurowings
1 komentář