Eurowings mají první A320neo, letos převezmou dalších šest

První A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: EurowingsPrvní A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: Eurowings

Dopravce si od letadel slibuje snížení spotřeby a hluku.

Letecká společnost Eurowings se stala včera dalším provozovatelem nové generace letadel Airbus A320neo. V Toulouse dnes převzala první z třinácti objednaných strojů. Letadlo registrace D-AENA přelétlo do Düsseldorfu, kde bude jeho hlavní základna. První let s cestujícími proběhne v červnu.

Nová letadla mají Eurowings pomoci snížit spotřebu paliva. Oproti předchozí generaci jsou o zhruba 50 % tišší, spotřeba je nižší o pětinu. Letadla jsou jako jediná v rámci skupiny Lufthansa Group vybavena motory LEAP (Leading Edge Aviation Propulsion) od CFM.

Eurowings objednaly celkem osm letadel A320neo v konfiguraci pro 180 cestujících a pět letadel A321neo pro 232 cestujících. Letos má dopravce převzít celkem sedm letadel. Pět letadel A321neo převezme příští rok, jedno A320neo v roce 2024. Eurowings mají aktuálně ve flotile 75 letadel A320 Family.

Letouny jsou vybaveny uspořádáním kabiny Airbus Airspace, které vychází ze širokotrpých letadel. Výrazně větší jsou především prostory pro palubní zavazadla, mění se osvětlení podle průběhu dne.

Airbus má na A320neo aktuálně téměř 7900 objednávek.

První A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: AirbusPrvní A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: EurowingsPrvní A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: EurowingsPrvní A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: EurowingsPrvní A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: EurowingsPrvní A320neo pro Eurowings. Foto: Eurowings. Foto: Eurowings

 

Tagy A320neo Airbus Eurowings
4 komentáře