Emirates zkouší test na koronavir před nástupem do letadla, platnost letenek prodloužily na dva roky

Airbus A380 společnosti Emirates ve speciálním designu pro rok tolerance. Foto: EmiratesAirbus A380 společnosti Emirates ve speciálním designu pro rok tolerance. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates jako první zkouší plošné testování cestujících na koronavir před jejich odletem. Novinku schválenou dubajskými úřady dnes dopravce

Letecká společnost Emirates jako první zkouší plošné testování cestujících na koronavir před jejich odletem. Novinku schválenou dubajskými úřady dnes dopravce poprvé zkusil u letu z Dubaje do Tunisu. Všichni cestující museli projít rychlým testem. Firma v rámci stimulace poptávky po létání nově nabízí výrazné prodloužení platnosti letenek.

Testování probíhá při odbavení, výsledky jsou do deseti minut. Provádí ho dubajské ministerstvo zdravotnictví. „První pokus proběhl velmi dobře, testování probíhalo bez problémů. Chtěli bychom tento systém rozšířit i na další lety,“ řekl provozní ředitel Emirates Adel Al Redha.

Emirates minulý týden částečně obnovily provoz, jde ale jen o zlomek letů původního rozsahu. Kromě roušek a rukavic je v seznamu opatření například zrušení nabídky denního tisku a časopisů či zákaz palubních zavazadel s výjimkou například malého batohu, kabelky či notebooku. Letadla prochází v Dubaji po každém letu dezinfekcí.
Emirates po obnovení části letů přidávají do své sítě další destinace: vrací se do Tunisu, Jakarty, Manily, Alžíru, Tchaj-peje, Chicaga a Kábulu.

Novinkou pro cestující je kromě možnosti plného vrácení peněz také možnost ponechání letenek na termín na více než dva roky. Běžnou dobu platnosti letenky jeden rok firma prodloužila o 760 dní. Pravidlo platí na všechny letenky koupené do 31. května s plánovanou cestou do 31. srpna. Cestující mohou tyto letenky využít nejen na cesty do původně plánovaných destinací, ale také do jiného města v rámci stejného regionu, a to bez jakýkoliv poplatků za dodatečné změny.

Tagy emirates
16 komentářů