Emirates vypraví okružní let nad SAE. Na oslavu vakcinace

116. Airbus A380 dodaný pro Emirates. Foto: Emirates116. Airbus A380 dodaný pro Emirates. Foto: Emirates

Na palubu speciálního letu nad Spojenými arabskými emiráty mohou jen cestující s druhou dávkou vakcíny.

Letecká společnost Emirates se připojí na seznam dopravců, kteří vypraví takzvaný let nikam. Zatímco někteří dopravci chtěli lety začínajícími a končícími na stejném letišti připomenout lidem, jaké to je létat, Emirates chce letem „upozornit na pozoruhodný pokrok v očkovacím programu Spojených arabských emirátů“.

Let s Airbusem A380 je naplánován na 10. dubna 2021, potrvá 150 minut. Let je naplánován nad různými místy Spojených arabských emirátů.

Dopravce v tiskové zprávě uvedl, že půjde o událost, která oslavuje úspěchy dosavadního očkovacího programu a stejně tak reprezentuje pokrok společnosti Emirates v oblasti očkování vlastních zaměstnanců, zejména pilotů a palubního personálu. Emirates zároveň využijí let k prezentaci nové třídy Premium Economy.

K dnešnímu dni se v některém z očkovacích středisek společnosti naočkovalo více než 35 000 zaměstnanců Emirates, přičemž dvě dávky už byly aplikovány více než 85 % pilotů a členů palubní posádky. Letenky pro speciální let EK2021 budou k dispozici občanům a obyvatelům SAE, kteří již absolvovali dvoutýdenní lhůtu po druhé dávce vakcíny proti covid-19.

Tagy Airbus A380 emirates
13 komentářů