Emirates vrátí do provozu už 30 letadel Airbus A380, Dubaj znovu otevírá Terminál 1

116. Airbus A380 dodaný pro Emirates. Foto: Emirates116. Airbus A380 dodaný pro Emirates. Foto: Emirates

Od 1. července začnou Emirates létat do Prahy každý den.

Letecká společnost Emirates postupně posiluje svoji síť na stav před pandemií. Zatímco počet destinací v letovém řádu se v červenci přiblíží 90 % stavu před vypuknutím cestovatelských restrikcí, kapacitou ještě zdaleka ne.

Dopravce oznámil, že v červenci nabídne spojení už do 124 míst, o devět více než nyní. Podle dopravce jde o reakci na rozvolňování cestovních omezení a silnou poptávku. Týdně bude provozovat 880 letů. V červenci aerolinka obnoví lety do Benátek, na Phuket, do Nice, Orlanda a Mexico City, Lyonu a na Maltu, v závěru měsíce také do Miami.

„Jsme povzbuzeni posledním vývojem, jelikož mnoho zemí začíná další kapitolu a své hranice otevírají i pro mezinárodní návštěvníky. Tam, kde se restrikce rozvolňují, pozorujeme silné oživení poptávky,“ řekl Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Navyšování letů se týká i Prahy, již dříve oznámil dopravce, že od 1. července bude létat denně. Zatím zůstává u nasazování Boeingu 777-300ER. Během léta chtějí Emirates aktivovat přes 30 letadel Airbus A380. Během léta se objeví na linkách do následujících měst: Káhira, Džidda, Ammán, Kanton, Londýn Heathrow, Manchester, Frankfurt, Vídeň, Paříž, Mnichov, Moskva, New York , Los Angeles, Washington D. C. a Toronto. Letadla A380 se stala symbolem omezení během pandemie, většina dopravců je nechala zcela mimo provoz, případně definitivně vyřadila. Emirates jsou jejich největším provozovatelem, stále ale více než dvě třetiny těchto letounů nechává na zemi.

Oživení je patrné i z plánů letiště v Dubaji, které od příštího týdne otevře poprvé od vypuknutí pandemie opět Terminál 1.

Tagy Airbus A380 dubaj DXB emirates
4 komentáře