Emirates spustí prodej letenek v premium economy, zatím jen na třech linkách

Premium economy v A380 společnosti Emirates. Foto: EmiratesPremium economy v A380 společnosti Emirates. Foto: Emirates

Nová třída bude postupně ve více než stovce letadel Emirates.

Rok a půl po představení začne letecká společnost Emirates prodávat letenky do nové třídy premium economy. Dosud ji mohli využívat cestující náhodně jen díky upgrade bez jakékoliv garance.

Od 1. června budou v prodeji letenky s termínem odletu po 1. srpnu v této třídě na třech linkách, z Dubaje do Paříže, Londýna a Sydney, od prosince do novozélandského města Christchurch.

Nová třída je zatím jen v šesti Airbusech A380, má být kvalitou, komfortem a cenou mezi ekonomickou a byznys třídou.

V listopadu zahájí firma instalaci sedadel Premium Economy do šedesáti sedmi letounů A380 a padesáti tří letounů Boeing 777. „Po dokončení tohoto programu budeme disponovat celkem sto dvaceti šesti letouny s kabinami Premium Economy a nejnovějšími interiéry v dalších letových třídách. Je to zásadní investice, která pro naše zákazníky zajistí tu nejlepší zkušenost z letu,“ dodal prezident Emirates Tim Clark.

Jednotlivá kožená sedadla krémové barvy jsou od sebe vzdálena až jeden metr. Samotné sedadlo je široké půl metru, nabízí flexibilní polohování a zároveň opěrky na nohy pro ještě větší pohodlí. Sedadla mají zakomponované další promyšlené prvky, mezi než patří například dobíjecí stanice umístěné přímo v sedadlech či postranní koktejlový stolek.

Na palubě letounu A380 v kombinaci čtyř letových tříd je Premium Economy umístěna v přední části spodní paluby s 56 sedadly rozmístěnými v konfiguraci 2-4-2. V rámci Boeingu 777 bude umístěno až 24 sedadel Premium Economy ve vyhrazené části mezi Business a Economy Class.

Premium economy v A380 společnosti Emirates. Foto: EmiratesPremium economy v A380 společnosti Emirates. Foto: EmiratesPremium economy v A380 společnosti Emirates. Foto: EmiratesPremium economy v A380 společnosti Emirates. Foto: EmiratesPremium economy v A380 společnosti Emirates. Foto: EmiratesPremium economy v A380 společnosti Emirates. Foto: Emirates
Tagy emirates premium economy
7 komentářů