Emirates provedou doposud největší modernizaci své flotily, do zlepšení zákaznického komfortu investují miliardy

Modernizace interiéru letadel Emirates. Foto: EmiratesModernizace interiéru letadel Emirates. Foto: Emirates

Ambiciózní projekt zahrnuje kompletní modernizaci interiérů letadel. Proměnou projdou také prémiové cestovní třídy.

Letecká společnost Emirates zahájila plány na modernizaci interiérů 120 letadel Airbus A380 a Boeing 777. Mnohamiliardová investice s cílem zajistit ještě lepší zákaznický zážitek bude zahájena v listopadu pod vedením vlastního technického týmu. Cílem na každý měsíc je kompletně modernizovat čtyři letadla.

Jakmile bude 67 vyčleněných letadel A380 dokončeno a vráceno do provozu, projde proměnou dalších 53 letadel Boeing 777. Po dokončení projektu v dubnu 2025 tak budou na palubě nainstalovány téměř 4 000 zcela nových sedadel standardu Premium Economy, zmodernizováno 728 soukromých apartmánů ve First Class a proměnou s novým designem rovněž projde více než 5 000 sedadel v Business Class.

Instalovány budou také nové koberce, schody a vnitřní panely kabin, které ponesou nové designové motivy včetně pro Emiráty ikonických stromů ghaf. Modernizaci takového rozsahu v rámci vlastního týmu doposud nerealizovala žádná jiná aerolinka.

16 dnů na jedno letadlo

Testovací procesy začaly v červenci na letadle A380, kde zkušení inženýři rozebírali každou kabinu doslova kus po kusu a zaznamenávali každý krok. Každý úkon, od demontáže sedadel a obložení až po šrouby a vruty, byl testován a kompletně zmapován. Potenciální překážky, které by mohly bránit plánované instalaci nových kabin Premium Economy nebo modernizaci zbývajících tří letových tříd během krátkého vyhrazeného období, které čítá pouze šestnáct dní, byly označeny a zdokumentovány, aby je mohly odborné týmy přezkoumat a co nejefektivněji vyřešit.

V rámci tohoto programu zřídí Emirates Engeneering nové speciální dílny, kde budou interiérové komponenty upravovány včetně přelakování, výměny potahů a polstrování sedadel v Business a Economy Class. Apartmány ve First Class budou pečlivě rozebrány a odeslány do specializované firmy, která vymění kožené komponenty a opěrky na ruce a zaměří se na výměnu dalších materiálů.

Nová třída Premium Economy nabízející pohodlná místa k sezení, více prostoru pro nohy a další služby, které se vyrovnají byznysové nabídce u mnoha leteckých společností, je v současné době k dispozici na linkách obsluhovaných A380 do Londýna, Paříže a Sydney. Od konce tohoto roku, kdy bude projekt v plném proudu, se dostupnost těchto kabin postupně rozšíří pro zákazníky i z dalších destinací.

Infografika k modernizačnímu programu Emirates. Foto: Emirates

Infografika k modernizačnímu programu Emirates. Foto: Emirates

Tagy emirates retrofit
14 komentářů