Emirates příští týden obnoví provoz, začnou s devíti linkami

Odstavená letadla v Dubaji. Foto: EmiratesOdstavená letadla v Dubaji. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates od příštího týdne částečně obnoví provoz své rozsáhlé sítě. Od 21. května firma začne létat z Dubaje

Letecká společnost Emirates od příštího týdne částečně obnoví provoz své rozsáhlé sítě. Od 21. května firma začne létat z Dubaje do celkem devíti destinací.

V seznamu obnovených destinací je Londýn, Frankfurt, Paříž, Milán, Madrid, Chicago, Toronto, Sydney a Melbourne. Firma upozornila v oznámení, že každý cestující musí splnit podmínky pro přílet do země, kam se chystá. Podle rezervačního systému bude většinou létat jen třikrát týdně s letouny Boeing 777-300ER.

Pracujeme s úřady příslušných zemí na obnově části letů. Přijali jsme další opatření, které mají zabránit šíření koronaviru,“ řekl Adel Al Redha, provozní ředitel Emirates.

Emirates většinu letadel uzemnily, provozují pouze repatriační lety. Tento týden například chystají mimořádný spoj z Dubaje do Tokia, Conakry a Dakaru.

Letecká společnost už nemluví o tom, že by každého cestujícího testovala před letem na koronavir, v Dubaji na letišti ale každému změří teplotu. Na letišti jsou povinné nejen roušky, ale i rukavice. Platí stále i opatření o omezení palubního servisu, chybí například noviny a časopisy.

V případě linky do Prahy počítá dopravce s obnovením 15. července, v červnu se má v Praze objevit linka flydubai.

Tagy emirates
13 komentářů