Emirates otevírají jednu z nejkratších linek, začnou létat na Penang

Boeing 777-300ER po přistání v Dubaji. Foto: EmiratesBoeing 777-300ER po přistání v Dubaji. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates představila další linku, která bude současně jednou z nejkratší v síti dubajského dopravce. Od 9. dubna začne

Letecká společnost Emirates představila další linku, která bude současně jednou z nejkratší v síti dubajského dopravce. Od 9. dubna začne létat na malajský ostrov Penang. Nikoliv však přímo ze Spojených arabských emirátů, ale ze Singapuru.

Emirates využijí takzvaná práva páté svobody, která leteckým dopravcům umožňují lety mezi dvěma zeměmi mimo sídlo aerolinky. Nová linka, kterou dnes aerolinky oznámily, nahradí spojení ze Singapuru do australského Brisbane, které v dubnu skončí.

Šest set kilometrů dlouhý let bude sedmým nejkratším v síti Emirates, nasadí na něj Boeing 777-300ER. Kratší je například spojení z Dubaje do Muscatu, Bahrajnu nebo Dammamu, v případě letů podle takzvané spojení pak například trasa z Luandy do Harare.

Pro Emirates bude Penang druhou destinací v Malajsii po Kuala Lumpur. Pro aerolinku jde o jednu z cest, jak si udržet cenné sloty na singapurském letišti. Na Penang létají přímo z oblasti Perského zálivu Qatar Airways.

Časy letů nové linky

Číslo letu Z/Do Odlet  Přílet
EK348 Dubaj/Singapur 02:30 14:05
Singapur/Penang 15:35 17:15
EK349 Penang/Singapore 22:20 23:50
Singapur/Dubaj 01:40 04:55
Tagy emirates Malajsie PEN Penang SIN
3 komentáře