Emirates omezí kvůli opravě ranveje v Dubaji lety z Prahy

Emirates patří k největším zákazníkům Řízení letového provozu. Přes Česko míří velká část letů mezi Dubají a Evropou. Foto: Jan SůraEmirates patří k největším zákazníkům Řízení letového provozu. Přes Česko míří velká část letů mezi Dubají a Evropou. Foto: Jan Sůra

Letecká společnost Emirates na jaře příštího roku zredukuje počty letů mezi Prahou a Dubají. Důvodem nebude slabá poptávka, ale velká

Letecká společnost Emirates na jaře příštího roku zredukuje počty letů mezi Prahou a Dubají. Důvodem nebude slabá poptávka, ale velká oprava letiště v Dubaji.

Jedna z ranvejí v Dubaji projde velkou rekonstrukcí od 16. dubna do 30. května. Kvůli tomu musí Emriates omezit většinu linek. Server Routes Online upozornil, že v případě Prahy dojde k redukci počtu letů ze 14 týdně na 8 týdně.

Redukce se týká v případě linky EK 139/140 (obsluhováno A380) letů v pondělí, úterý a čtvrtek, u linky EK 137/138 obsluhované Boeingem 777 dojde k omezení ve středu, sobotu a neděli. Jediným dnem se dvěma lety denně bude pátek. Lety flydubai zůstanou dál beze změny.

Omezení se dotkne většiny linek, které Emirates z Dubaje nabízejí.

Tagy dubaj emirates
3 komentáře