Emirates odhalily modernizovaný nátěr svých letadel, změnou prošel hlavně vzhled svislé ocasní plochy, wingletu a jména společnosti na trupu

Nový nátěr letecké společnosti Emirates. Zdroj: EmiratesNový nátěr letecké společnosti Emirates. Zdroj: Emirates

Prvním letadlem s novým nátěrem je Airbus A380 s registrací A6-EOE. Cestující by měl poprvé svézt 17. března na letu EK51 do Mnichova.

Letecká společnost Emirates představila modernizovaný nátěr svých letadel. Změnou prošel vzhled svislé ocasní plochy, wingletu a jména společnosti na trupu, které je nově výraznější a o 32,5 % větší. Z nátěru zmizela webová adresa aerolinky, ikonický červený znak na břiše zůstává. Ocas působí mnohem dynamičtěji, vyvolává totiž 3D efekt.

Prvním letadlem s novým nátěrem je Airbus A380 s registrací A6-EOE. Cestující by měl poprvé svézt 17. března na letu EK51 do Mnichova. Modernizovaný vzhled by měl postupně získat zbytek flotily Emirates, především pak 24 letadel, včetně 17 Boeingů 777, u nichž se očekává, že projdou obměnou nátěru do konce letošního roku. S modernizovaným nátěrem budou rovněž dodávány všechny nové stroje dopravce, včetně Airbusů A350, které by k němu měly zamířit již v příštím roce.

Původní nátěr Emirates byl odhalený při založení společnosti v roce 1985, další pak o čtrnáct let později při příležitosti Dubai Airshow. Emirates tehdy získaly první Boeing 777-300. V roce 2005 přidala aerolinka symbolické červené logo na břicho letadel.

Nový nátěr letecké společnosti Emirates. Zdroj: EmiratesNový nátěr letecké společnosti Emirates. Zdroj: EmiratesNový nátěr letecké společnosti Emirates. Zdroj: Emirates
Tagy emirates
5 komentářů