dkv-spojujeme

Emirates obnoví druhou linku z Prahy na 5 měsíců, pak se vrátí k jednomu letu denně

A380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: EmiratesA380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates nepřistoupí letos k celoročnímu provozu druhé linky do Prahy. Druhý pár spojů vrátí firma jen na pět

Letecká společnost Emirates nepřistoupí letos k celoročnímu provozu druhé linky do Prahy. Druhý pár spojů vrátí firma jen na pět měsíců od června do konce října, pak bude létat opět jednou denně.

Ukazují to data z rezervačního systému na příští zimní letový řád, které firma na dotaz Zdopravy.cz potvrdila. „Pro zimní období od 27. října 2019 bude společnost Emirates provozovat mezi Dubají a Prahou (EK139/EK140) jeden let denně,“ uvedly Emirates v odpovědi.

Emirates zavedly druhý pár letů loni v červenci, od 6. listopadu ho ale zrušily. Zároveň ale společnost oznámila, že na konci května dojde k jeho obnovení, nemluvila ale o tom, na jak dlouho. „Tyto sezónní a provozní letové úpravy zajišťují, aby naše kapacita co nejlépe odpovídala požadavkům zákazníků v naší globální síti. Cestující, kterých se tyto změny týkají, budou přeloženi na alternativní lety. Dalším cestujícím doporučujeme obrátit se na cestovní kancelář či místo, kde si letenku rezervovali,“ uvedla firma v odpovědi.

Dubajské letiště čeká od 16. dubna do 30. května velké provozní omezení kvůli modernizaci ranveje. Kvůli tomu celkově firma ve své síti ruší čtvrtinu letů. Prahy se omezení zásadně nedotkne, zůstane u jednoho letu denně. Oproti původním plánům nezavede firma v pátek druhou frekvenci, současně ale nenasadí na část spojů Boeingy 777, ale všechny lety obslouží A380. Dochází ale k posunu času odletů v některé dny.

Od 31. května do 26. října 2019 bude společnost Emirates létat do Prahy dvakrát denně. Cestující mají také možnost cestovat s leteckou společností flydubai, s níž mají Emirates codeshareované lety.

Do Dubaje létají kromě Emirates a flydubai ještě Smartwings, ty mají poslední let naplánovaný na 17. dubna, dál už ne. Na trase do Spojených arabských emirátů panuje velká konkurence, od prosince létá do nedalekého Šardžá ještě Air Arabia.

Tagy emirates Praha - Dubaj
20 komentářů