Emirates láká lidi do letadel pojistkou na náklady léčby koronaviru i 100 eury za den karantény

Odstavená letadla v Dubaji. Foto: EmiratesOdstavená letadla v Dubaji. Foto: Emirates

S netradičním způsobem, jak nalákat zpět lidi do letadel, přišla letecká společnost Emirates. Všem cestujícím nově nabízí, že jim uhradí

S netradičním způsobem, jak nalákat zpět lidi do letadel, přišla letecká společnost Emirates. Všem cestujícím nově nabízí, že jim uhradí všechny náklady spojené s léčbou koronaviru, pokud se nakazí během svého pobytu v zahraničí.

Nabídku oznámil šéf Emirates šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum na Twitteru. Firma slibuje cestujícím úhradu nákladů v hodnotě až 150 tisíc euro za léčbu a 100 euro na den za nařízenou karanténu.

Nabídka platí zatím do 31. října, je zcela zdarma pro cestujících ve všech třídách.

Jde o další krok, kterým aerolinky zkouší obnovit poptávku lidí po létání. Ta je zatím velmi nízká i kvůli obavám z toho, že se při cestách nebo v jiné zemi nakazí koronavirem. Emirates patří mezi nejvíce postižené dopravce pandemií kvůli orientaci na dálkové lety. V mezikontinentálním cestování poptávka klesla nejvíce, poptávku navíc omezují různá vládní omezení. Emirates už dříve nabídly cestujícím například testy na koronavir zdarma před nástupem do letadla.

Tagy emirates
7 komentářů