Emirates částečně obnoví provoz, začnou létat do pěti měst. Praha na seznamu není

Boeing 777-300ER po přistání v Dubaji. Foto: EmiratesBoeing 777-300ER po přistání v Dubaji. Foto: Emirates

Týden po zastavení všech letů oznámila letecká společnost Emirates nepatrné obnovení provozu. Od pondělí bude provozovat celkem 16 letů týdně

Týden po zastavení všech letů oznámila letecká společnost Emirates nepatrné obnovení provozu. Od pondělí bude provozovat celkem 16 letů týdně do pěti vybraných měst v Evropě.

Obnovení provozu oznámila firma v tiskové zprávě. Půjde o lety z Dubaje do Londýna (čtyřikrát týdně) a Frankfurtu, Paříže, Bruselu a Curychu (do každého města třikrát týdně). Spojené arabské emiráty jinak zůstávají i nadále zcela uzavřené pro cestující. Emirates provoz obnovují se souhlasem úřadů.

Jde o lety, které uvítají zejména naši zákazníci hledající cesty, jak se dostat domů ke svým rodinám,“ řekl šéf Emirates šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum. Obnovení provozu přichází v době, kdy naopak další aerolinky oznamují prodloužení odstávky. Lufthansa dnes například informovala, že většina letů celé skupiny je zrušena až do začátku května.

Emirates na obnovené linky nasadí Boeing 777-300ER ve verzi s byznys a ekonomickou třídou. Kvůli ochraně před šířením koronaviru firma nebude nabízet žádné noviny či časopisy na palubě, catering bude dál nabízen. Po příletu zpět do Dubaje projde letadlo důkladným čištěním a dezinfekcí.

Tagy emirates Top
13 komentářů