Easyjet přestal účtovat poplatek za rezervaci, cena letenky tak už nezávisí na počtu cestujících

easyJet a jeho Airbus A320. Foto: easyJeteasyJet a jeho Airbus A320. Foto: easyJet

Letecká společnost easyJet zrušila od 1. října rezervační poplatek ve výši 460 Kč, který si účtovala za každou rezervaci bez

Letecká společnost easyJet zrušila od 1. října rezervační poplatek ve výši 460 Kč, který si účtovala za každou rezervaci bez ohledu na počet cestujících. Změnu oznámil easyJet na svých stránkách.

Poplatek nebyl stanoven na osobu, ale samotnou platbu. V praxi tak docházelo k jakési skupinové slevě, kdy letenka na osobu vycházela levněji při rezervaci pro více lidí najednou. Byl vždy zahrnut v ceně samotné letenky. Nově je cena letenky na osobu shodná bez ohledu na to, zda letí jeden cestující nebo si na jednu rezervaci kupuje letenku třeba šest lidí.

EasyJet nijak nevysvětlil, proč dospěl ke zrušení tohoto poplatku, firma ani tuto změnu aktivně nekomunikovala.

Ke změně easyJet přistoupil jen pár dní poté, co firma začala prodávat letenky na letní letový řád. Ten v případě Prahy nepřináší zásadní změny, všechny linky z letošního roku jsou podle rezervačního systému v provozu i příští rok včetně nového spojení na letiště Luton u Londýna. easyJet patří v Praze mezi pětici největších dopravců.

Ke škrtům naopak došlo u linek z letiště Schönefeld v Berlíně, zejména u spojů do středomořských destinací. Berlín pro odlety využívá část obyvatel ze severu Čech kvůli výrazně nižším cenám letenek.

Tagy easyjet Top
1 komentář