EasyJet potvrdil návrat do Prahy, začne s lety do Amsterdamu

Letadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště PrahaLetadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště Praha

Letecká společnost easyJet potvrdila, že od července začne opět létat z Prahy. Obnovování provozu bude ale velmi postupné, v červenci

Letecká společnost easyJet potvrdila, že od července začne opět létat z Prahy. Obnovování provozu bude ale velmi postupné, v červenci se obnoví jen čtyři linky.

Podle informací Letiště Praha začne firma létat od 13. července do Amsterdamu, od 16. července do Manchesteru. O den později spustí linku do Edinburghu, poté přibude 18. července linka do Milána na letiště Malpensa. „Postupně by pak měly být obnoveny přímé linky do dalších destinací z Prahy – do Basileje, Benátek, Neapole, Bristolu a také do Londýna na letiště Gatwick,“ řekla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

V případě Amsterdamu půjde už o třetího dopravce, který na trase létá, dosud spojení nabízí KLM a České aerolinie. Návrat do všech destinací bude velmi pozvolný: do Amsterdamu létal easyJet dříve i třikrát denně, nyní nabízí tři až čtyři lety týdně. V případě Milána jsou lety v systému zatím ke koupi až od 4. srpna.

Obnovení provozu z Prahy oznámilo už celkem 21 dopravců.

Tagy easyjet letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru
17 komentářů