EasyJet bude dva týdny do Prahy létat z Itálie bez cestujících

easyJet a jeho Airbus A320. Foto: easyJeteasyJet a jeho Airbus A320. Foto: easyJet

Nezvykle vyřešila zákaz letů z části Itálie do Česka letecká společnost easyJet. Do Prahy budou její letadla z Milána a

Nezvykle vyřešila zákaz letů z části Itálie do Česka letecká společnost easyJet. Do Prahy budou její letadla z Milána a Benátek létat dál, ale bez cestujících. Ve směru do Itálie naopak už letadlo prázdné nepoletí. Důvodem je od dnešního dne platný zákaz letů s cestujícími ze čtyř italských regionů.

EasyJet už dnes v první den zákazu takto přepravil cestující na polední lince z Prahy do Milána. Z Milána přiletělo letadlo zcela prázdné, jen s posádkou. Všechny lety z Milána a Benátek do Prahy jsou už v rezervačním systému zrušeny.

Mluvčí easyJetu Anita Carstensen potvrdila, že obě trasy budou do 18. března provozovány jako jednosměrné, tedy s cestujícími pouze z Prahy. To současný vládní zákaz umožňuje. Důvody tohoto kroku neuvedla.

EasyJet bude na trase do Milána aktuálně jediným dopravcem, ČSA lety zrušily, stejně tak Ryanair obousměrně zrušil spojení na druhé milánské letiště Bergamo. Do Benátek nikdo jiný nelétal ani před zákazem, Ryanair nabízel spojení na nedaleké letiště Treviso. Do Milána létá easyJet dvakrát denně, do Benátek čtyřikrát týdně.

Rezervační systém easyJetu ukazuje, že některé lety jsou i nyní slušně zaplněné, například na dnešním večerním letu je aktuálně zhruba třicet volných míst.

Tagy easyjet PRG-MXP PRG-VCE Top
19 komentářů