Drážní úřad se zaměří na trolejbusy Škoda 21Tr, v Pardubicích je odstavili

Trolejbus 21Tr v Brně. Autor: User:Harold17 – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1802273Trolejbus 21Tr v Brně. Autor: User:Harold17 – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1802273

Drážní úřad se chce po nedávné nehodě trolejbusu Škoda 21Tr v Brně zaměřit při kontrolách právě na tento typ. „V

Drážní úřad se chce po nedávné nehodě trolejbusu Škoda 21Tr v Brně zaměřit při kontrolách právě na tento typ. „V rámci státních dozorů se u dopravních podniků zaměříme mimo jiné na kontrolu a dodržování takzvaného údržbového řádu, a to včetně záznamů v něm uvedených. Co se týče brněnského případu, vyčkáme na závěry vyšetřování příslušných institucí,“ sdělil šéf Drážního úřadu Jiří Kolář.

Úřad v tuzemsku eviduje celkem 90 provozovaných vozů typu Škoda 21Tr. Konkrétně jezdí v Brně, Opavě, Ostravě, Pardubicích a Ústí nad Labem. Nejvíce (64) jich je v Brně. Druhým největším provozovatelem je Pardubický dopravní podnik, který má patnáct těchto strojů. Jak uvedla Česká televize, deset už stáhl z provozu, zbylých pět prochází kontrolou technického stavu. Jednou z možných příčin brněnské nehody je totiž technická závada, neboť vůz náhle vybočil ze svého směru a naboural do tramvaje. Zraněno bylo přes 40 lidí.

„My jsme se rozhodli, že provedeme mimořádné prohlídky podvozkových skupin, děláme to jako preventivní opatření,“ řekl televizi ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán.

Škoda 21Tr je nízkopodlažní trolejbus vyráběný společností Škoda Ostrov mezi lety 1995 a 2004.

Tagy Drážní úřad nehoda Trolejbus 21Tr
5 komentářů