Dráhy znovu umožňují rezervaci místa až 60 dní předem

Expresní rezervace. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářExpresní rezervace. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Postupný návrat Českých drah ke standardnímu provozu se týká i rezervačního systému. Během dneška přejdou dráhy u většiny dálkových spojů

Postupný návrat Českých drah ke standardnímu provozu se týká i rezervačního systému. Během dneška přejdou dráhy u většiny dálkových spojů na standardní předprodejní dobu, která je až 60 dní. U některých spojů, například na jih Čech, však zůstane zkrácená lhůta.

„Souvisí to s plánovanými výlukami nebo se změnami řazení vozů v soupravách a se změnami v  jízdních řádech některých vlaků v příštích týdnech. U mezistátních linek je zkrácení rezervačního období dáno většinou trvajícím omezením na hranicích,“ uvedla mluvčí Vanda Rajnochová. Omezení přetrvá u spojů, které za běžných podmínek jezdí do Polska nebo do Maďarska, kam se zatím vlaky z českých zemí nedostanou. Místa ve spojích původně vedených do Maďarska, které dnes jezdí jen do Nových Zámků, lze rezervovat týden dopředu, u vlaků na jih Čech je to 30 dnů. „Informace o případném omezení naleznou cestující přímo u jednotlivých konkrétních spojů,“ doplnila Rajnochová.

České dráhy zastavily prodej místenek v březnu v souvislosti s virovou nákazou a úbytkem cestujících. S postupnou obnovou prodeje začaly po téměř třech měsících začátkem června. Zpočátku se prodej místenek týkal omezeného počtu linek, rezervace se navíc prodávaly jen 14 dní dopředu.

České dráhy v těchto dnech obnovují i provoz restauračních služeb. Tento týden se to týká spojů SC/IC Pendolino, Railjet, Valašského expresu (Ex2) a Metropolitanu. Od příštího týdne se vrátí restaurační vozy i do dalších spojů, doplní je také nabídka drobného občerstvení ČD Minibar.

Tagy České dráhy místenky rezervace místa Top
30 komentářů