Dráhy zavedly předplacenou jízdenku z Brna do Vídně

Vídeňské hlavní nádraží. Autor: OEBB Roman BoenschVídeňské hlavní nádraží. Autor: OEBB Roman Boensch

Časté cestování mezi Brnem a Vídní s Českými drahami je od září levnější. Dopravce dnes oznámil zavedení nové jízdenky ČD

Časté cestování mezi Brnem a Vídní s Českými drahami je od září levnější. Dopravce dnes oznámil zavedení nové jízdenky ČD Vídeň 10x, která je určená pro opakované cesty mezi moravskou a rakouskou metropolí. Dráhy jízdenku zavádějí ve spolupráci s Rakouskými spolkovými drahami (ÖBB).

Jízdenka stojí 65 eur (cca 1690 korun) a lze na ní podniknout deset jednosměrných cest (pouze 2. třídou) mezi Brnem a Vídní. Jedna cesta tak vyjde na necelých 170 korun. Jinak bývají jízdenky ČD pro uvedenou relaci výrazně dražší. Například na zítřek je nejlevnější možností Včasná jízdenka Evropa za 316 korun. Při nákupu dlouho dopředu lze jízdenku pořídit i za 184 korun. Jízdenka na deset jízd má platnost tři měsíce a lze ji využít na všech spojích včetně spojení s přestupem v Břeclavi. Jízdenka je na jméno, tudíž nepřenosná. Dráhy podobnou nabídku mají už delší dobu pro cesty do Drážďan a Berlína.

Na lince do Vídně drahám konkuruje RegioJet. Ten prodává nejnižší třídu Low cost za 175 korun, Standard za 199 korun a Relax za 275 korun. S Kreditovou jízdenkou, kterou vesměs využívají pravidelně dojíždějící, jsou ceny ještě o pět korun nižší. 

Úsek Brno – Vídeň měří 149 kilometrů. 

Nová jízdenka nabízí i levnější spojení pro cestující z Prahy. Dosud nejlevnější jízdenka u Českých drah z Prahy do Vídně stojí 364 korun.  Rozdělením na dvě jízdenky (Superakční Praha – Brno za 119 korun +  ČD Vídeň 10x) vyjde jedna cesta na 290 korun. RegioJet nabízí nejlevnější jízdenku za 375 Kč ve třídě Lowcost. Při rozdělení jízdenek Praha – Brno a Brno – Vídeň na 264 Kč. 

Tagy České dráhy jízdenky ÖBB Vídeň
35 komentářů