DPP zrekonstruuje tramvajovou trať v Sokolovské ulici. Vysočany čeká výluka

Oprava tramvajové trati v Kolbenově ulici v roce 2018. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářOprava tramvajové trati v Kolbenově ulici v roce 2018. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se na konci února pustí do první větší letošní rekonstrukce. Od pátku 28. února

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se na konci února pustí do první větší letošní rekonstrukce. Od pátku 28. února do pátku 3. dubna 2020 bude opravovat tramvajovou trať v Sokolovské ulici na Praze 9 mezi Poliklinikou Vysočany a náměstím OSN.

V tomto úseku proto bude obousměrně přerušen provoz tramvají. DPP pro cestující zavede náhradní dopravu: v denním provozu autobusovou linku X16 a tramvajovou číslo 36, v nočním provozu autobusovou X94. Po dobu stavby bude umožněn průjezd silniční dopravě po vozovce ve směru do centra, směr z centra bude uzavřen.

Připravovaná rekonstrukce navazuje na opravu tratě v Kolbenově ulici v úseku od zastávky Poštovská (mimo) k hloubětínské vozovně, která proběhla v roce 2018. Samotného náměstí OSN se nastávající rekonstrukce nedotkne, toho se bude týkat až třetí a poslední etapa oprav.

Do oprav tratě přes náměstí OSN a její propojení do Kolbenovy se DPP pustí až poté, co bude schválena konečná podoba revitalizace samotného náměstí a jeho okolí. Tramvajová smyčka z něj má být podle studie Institutu plánování a rozvoje (IPR) přesunuta o blok domů dále na východ do ulice Pod Pekárnami.

„Abychom letos udělali maximum možného, zrekonstruujeme trať od Polikliniky Vysočany až ke sjezdové výhybce ze stávající smyčky Vysočanská. Rovněž vyměníme velkoplošné panely na náměstí OSN v přejezdu s Freyovou ulicí tak, aby byl zajištěn spolehlivý provoz do budoucí revitalizace náměstí,“ uvedl člen představenstva DPP Jan Šurovský.

DPP během výluky využije u zastávky Poliklinika Vysočany vložený kolejový přejezd pro obousměrné vozy, takzvaný Kaliforňan.

Tagy dpp Praha - Vysočany tramvajová trať
12 komentářů