DPP začal u vstupu do metra zobrazovat čas do příjezdu vlaku

Nové informační obrazovky v metru. Pramen: DPPNové informační obrazovky v metru. Pramen: DPP

Dopravní podnik hl. m. Prahy zavedl v pátek v metru novinku. V pěti stanicích spustil monitory, které zobrazují čas do

Dopravní podnik hl. m. Prahy zavedl v pátek v metru novinku. V pěti stanicích spustil monitory, které zobrazují čas do příjezdu dvou nejbližších souprav z obou směrů. Obrazovky visí u vstupu do placeného prostoru ve stanicích Florenc B, Chodov, Kobylisy, Staroměstská a Zličín.

Systém přitom počítá i s dobou, kterou běžný dospělý cestující potřebuje na to, aby se dostal od vchodu na nástupiště. Zobrazuje proto pouze příjezdy, které má pasažér vstupující do metra šanci stihnout. DPP zatím mluví o pilotní provozu, který potrvá šest měsíců. Poté by se měly obrazovky rozšířit i do dalších stanic.

„Chceme, aby cesta pražskou MHD byla co nejplynulejší, nejkomfortnější, ale také bezpečná a bez zbytečného běhání po eskalátorech či schodech ve stanicích metra. Zobrazování příjezdů nejbližších souprav ve vybraných stanicích metra je jedním z projektů v rámci smart city, na který v lednu 2020 navážeme zobrazováním skutečných příjezdů autobusů DPP do jednotlivých zastávek,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu a předseda dozorčí rady DPP Adam Scheinherr.

Nové monitory mohou zobrazovat také další provozní informace, jako je například omezení nebo přerušení provozu metra či jiná upozornění a užitečné údaje pro cestující.

Tagy dpp
69 komentářů