DPP vrátí po měsících oprav tramvaje do Zenklovy a Vinohradské ulice

Tramvajové provizorium v úseku Vychovatelna - Bulovka. Autor: Dimír Šťastný/Pražský deníkTramvajové provizorium v úseku Vychovatelna - Bulovka. Autor: Dimír Šťastný/Pražský deník

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) vrátí po opravách spojených s výlukami tramvaje do ulic Zenklova a Vinohradská. Práce skončily,

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) vrátí po opravách spojených s výlukami tramvaje do ulic Zenklova a Vinohradská. Práce skončily, plný provoz bude obnoven v sobotu. Do Zenklovy ulice se tramvaje vrátí po osmi měsících, do Vinohradské po dvou měsících.

Rozsáhlejší rekonstrukce probíhala v Zenklově ulici, kde podnik opravil tramvajovou trať v úseku dlouhém 1,6 kilometru mezi Elsnicovým náměstím a Bulovkou. Navázal tak na dřívější rekonstrukci úseků k Palmovce a směrem na Stírku, letošní výluka by tak měla být na této trati nadlouho poslední. Náklady činily 150 milionů korun.

„Díky rekonstrukci se mohou cestující těšit v Zenklově ulici na novou konstrukci trati na betonové desce a na pražcích s živičným krytem. Současně byla pro zvýšení jízdního komfortu upravena geometrie tramvajové trati a byly použity moderní odhlučňovací prvky ke snížení hlukové zátěže,“ uvedl technický ředitel DPP Oldřich Vytiska.

Při rekonstrukci došlo i k proměně zastávek. Zastávka Libeňský zámek (dosud Stejskalova) se posunula ze soutěsky do prostoru před zámeček. V obou směrech vznikly náhradní ostrůvky místo nástupu z vozovky či chodníku. Naopak zastávky U Kříže a Vosmíkových mají nově v obou směrech podobu mysu s najížděním aut na tramvajové těleso.

Prázdninová oprava sedmi set metrů tratě na Vinohradské mezi ulicemi Hradeckou a Želivského si vyžádala 65 milionů. DPP mimo jiné vyměnil i trolejové vedení a zrekonstruoval zastávky Olšanské hřbitovy a Želivského.
Rekonstrukce tramvajové trati Vinohradská by měla pokračovat v příštím roce v úseku Škrétova – Sudoměřická.

Tagy dpp praha tramvaje trať Vinohradská Zenklova
6 komentářů